Parcourskaarten van de Regiobank Heller & Heller Triathlon Klazienaveen,

Vijfschaft Jeugd en Junioren Triathlon

Parcoursen - Algemene informatie

In onderstaande tabbladen in het kort de omschrijvingen van de verschillende onderdelen inclusief afbeeldingen. Klik op de verschillende afbeeldingen om een PDF van deze kaart te downloaden. Via onderstaande link kan een PDF van het totale parcours inclusief parc fermé worden gedownload.

Download hier de PDF met alle parcourskaarten

Wisselzone
De wisselzone is in bij de sluis in het Koning Willem Alexander kanaal. Bied bij aankomst je fiets en helm ter controle aan bij de ingang van de wisselzone. Zet je fiets op de plaats met jouw nummer en verken de situatie in de wisselzone. Waar kom ik er in, hoe ga ik er uit om te fietsen en hoe om te lopen?
Na het zwemmen arriveer je vanuit het van Koning Willem Alexander kanaal direct in de wisselzone. Zet voordat je je fiets pakt eerst je helm op, maak deze vast en pak dan pas je fiets en loop daarmee naar de uitgang van de wisselzone. Zorg dat je nummer op je rug zit. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. Stap na het fietsen vóór de wisselzone van je fiets. Hang eerst je fiets op en doe dan pas je helm af.
Doe je loopschoenen aan en draag je startnummer op je borst. Na de wedstrijd kun je je fiets weer halen op vertoon van je startnummer.

Triathlon omgeving wisselzone

Zwemparcours

Het zwemmen vindt plaats in het Koning Willem-Alexander kanaal. Er worden trappen op de wal gemaakt, waardoor de atleten veilig het water kunnen bereiken. De atleten zwemmen in 1 rechte baan naar de wateruitlaat bij de sluis.

  • Deelnemers Jeugd Triathlon 375 m.
  • Deelnemers Junioren Triathlon zwemmen 750 m.

Triathlon Klazienaveen Zwemmen
Triathlon Klazienaveen Zwemmen

Fietsparcours

Het fietsparcours van de Regiobank Heller & Heller Triathlon Klazienaveen is 5 km lang. Het parcours bevindt zich in zijn geheel op het industrieterrein Pollux en Bedrijventerrein A37, waardoor het gehele parcours kan worden afgesloten van verkeer. Onderstaand het aantal af te leggen rondes.

Let op! Het betreft een heen-en-terug parcours. Het oversteken van de middellijn levert een DSQ op!

  • Deelnemers Jeugd Triathlon fietsen 2 ronden van 5 km: 10 km.
  • Deelnemers Junioren Ttriathlon fietsen 4 ronden van 5 km: 20 km.

Triathlon Klazienaveen Fietsparcours

Loopparcours

Het loopparcours langs het Koning Willem Alexander kanaal i 2,5 km. lang. Het betreft hier deels een heen- en terug parcours.

  • Deelnemers Jeugd Triathlon lopen 1 ronde, 2,5 km.
  • Deelnemers Junioren Triathlon lopen 2 ronden, 5 km.
    Triathlon Klazienaveen Loopparcours