Algemene informatie voor de deelnemers van de Vijfschaft Jeugd-Junioren Triathlon Klazienaveen.

Algemene informatie:

De 17e Heller & Heller Triathlon Klazienaveen maakt deze editie weer onderdeel uit van het jeugd- en juniorencircuit met wedstrijden voor de voor de jeugd (12 t/m 15 jaar) en de junioren (16 t/m 19 jaar).

Wedstrijdinformatie:

Er zal zowel een JJC Jeugd afstand (1/16e triathlon, 375 m. zwemmen, 10 km fietsen, 2,5 km lopen) als een JJC Junioren afstand (1/8etriathlon, 750 m. zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen) worden afgelegd.

Er wordt gezwommen in het Koning Willem-Alexanderkanaal onder begeleiding van de reddingsbrigade Zuid Oost Drenthe. Vervolgens mag er op racefietsen (maar ook op mtb’s of stadsfietsen) worden gefietst over het officiële parcours. Nadat je als laatste onderdeel een of twee rondes hebt gelopen finish je uiteindelijk over de rode loper, onder onze prachtige finishboog.

Deze wedstrijd is onderdeel van het Jeugd- en juniorencircuit van de triathlonbond. Kijk op de pagina van de triathlonbond voor meer informatie en inschrijving.

Afhalen startnummers:

De wedstrijdbescheiden kunnen worden afgehaald op het wedstrijdsecretariaat nabij de wisselzone. Onderstaand de openingstijden van het wedstrijdsecretariaat:

  • Zaterdag 13 juli vanaf 08:00

Parkeerinformatie:

De wedstrijdlocatie bevindt zich op de Pollux en bedrijventerrein A37 ten noorden van Klazienaveen.

Atleten kunnen parkeren op de Edisonstraat, de Morsestraat en de Newtonstraat te Emmen. Hier is voldoende ruimte aanwezig om de auto te parkeren. We verzoeken je om de verkeersregels in acht te nemen en de instructies van de verkeersregelaar op te volgen.

Aanrijden naar de parkeerplaatsen kan alleen via de N862. Deelnemers komend vanaf de A37 kunnen afrit 6 Klazienaveen nemen. Bij de rotondes lang de A37 volgt men de borden richting Emmen. Bij de rotonde bij het truckerscentrum gaat met linksaf het industrieterrein op. Deelnemers komend vanuit het noorden kunnen het beste de rondweg van Emmen nemen om vervolgens de N862 richting Klazienaveen te nemen. Bij de verkeerslichten te Nieuw-Dordrecht gaat u rechtdoor. Bij de eerstvolgende rotonde gaat u vervolgens rechtsaf, de Edisonstraat.

Adres parkeerplaatsen:

  • Edisonstraat
  • Morsestraat
  • Newtonstraat

Aanrijroute parkeren triathlon Klazienaveen

Briefing:

Voor de start van elke wedstrijd vindt er 10 minuten voor de start aan de kanaalkant bij de zwemstart een briefing plaats. Kijk in het programma hoe laat de briefing van jouw serie is. Er wordt je dringend verzocht bij deze briefings aanwezig te zijn zodat je geen belangrijke wedstrijdinformatie mist

Finish:

De finish van de Triathlon Klazienaveen bereik je wanneer je via de rode loper eindigt onder onze finishboog. Na de finish word je opgevangen door onze vrijwilligers die met drankjes en fruit voor je klaar staan. Natuurlijk ligt er ook een mooie herinnering voor je klaar.

Huldigingen:

De huldiging van de jeugdtriathlon staat gepland direct na de finish van de laatste atleet in de laatste startgroep. De huldigingen vinden plaats op het podium in het atletengebied bij de finish, maar is zowel voor atleten als toeschouwers vanachter de hekken prima te volgen.

Tijd Huldiging
–:– uur Prijsuitreiking Gabinova Jeugdtriathlon, JJC Jeugd
–:– uur Prijsuitreiking Gabinova Jeugdtriathlon, JJC Junioren