Algemene informatie voor de deelnemers van de Regiobank Heller & Heller Triathlon Klazienaveen.

Algemene informatie:

Op zondag 10 juli 2022 organiseert de Stichting Triathlon Klazienaveen voor de 15e keer de Triathlon van Klazienaveen. Lees eerst deze algemene informatie goed door, om vervolgens, bij parcoursen specifiek bij jouw wedstrijdonderdeel verder te kijken. Alle op de site gebruikte routekaarten kunnen worden gedownload als PDF (door op de afbeelding te klikken) zodat deze ook offline beschikbaar zijn.

Wedstrijdinformatie:

Er zijn 3 verschillende afstanden bij de Heller & Heller triathlon Klazienaveen:

  • Midden afstand: 1.9 km zwemmen, 92 km fietsen, 20.8 km lopen
  • Olympische afstand: 1.5 km zwemmen, 37,5 km fietsen, 10.4 km lopen
  • Sprint afstand: 0,75 km zwemmen, 18,5 km fietsen, 5.2 km lopen

Let op: Het betreft een Non-stayer wedstrijd, dus stayeren is niet toegestaan. (Zie voor stayerreglement het NTB Wedstrijdreglement)

Voor de ingeschreven teams geldt: Elk team krijg een Championchip huurchip (met bandje). Je mag dus je eigen chip niet gebruiken.
Dit is het “estafettestokje”, dat moet worden door gegeven van de zwemmer aan de fietser en daarna aan de loper in een speciaal
gedeelte van de wisselzone. De chip moet om de enkel worden bevestigd. Elk team krijgt twee startnummers: één voor de fietser en één voor de loper.

Individuele deelnemers krijgen maar één startnummer.

Alle atleten die hebben ingeschreven na zondag 26 juni krijgen een huurchip. Je mag dus je eigen chip niet gebruiken

Kijk voor onze jeugd- en kinderwedstrijden op de pagina’s jeugdtriathlon en kindertriathlon.

Paratriathlon:

De 15e Triathlon van Klazienaveen maakt onderdeel uit van het eerste paratriathlon circuit van de NTB. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de sprint afstand. Kijk hier voor meer informatie.

Afhalen startnummers:

De wedstrijdbescheiden kunnen worden afgehaald op het wedstrijdsecretariaat in het Esdalcollege, van Echtenstraat 22 Klazienaveen. Onderstaand de openingstijden van het wedstrijdsecretariaat:

  • Zaterdag 9 juli: 14:00 - 17:00
  • Zondag 10 juli: 7:00 - 15:30

 Starttijden:

11:00 uur FID Halve triathlon Heren en Dames
13:00 uur Bouwgroep Emmen OD Triathlon – Alle startseries
15:00 uur Elektromotoren Emmen Sprint – Alle startseries

Parkeerinformatie:

De wedstrijdlocatie bevindt zich rondom het Esdalcollege in Klazienaveen: Van Echtenstraat 22, 7891 LM Klazienaveen.

Om atleten en omwonenden zo weinig mogelijk overlast te bezorgen van aankomende en vertrekkende atleten is er een speciale parkeerroute. Deze staat met pijlen aangegeven zodra u Klazienaveen binnenkomt. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar op het marktplein nabij het Esdal College, de Voeghoutenstraat en aan de Schoorstraat. Op bijgaande kaart de route vanaf de parkeerplaatsen naar het Wedstrijdsecretariaat.

Het laden en lossen van teamtenten kan nabij het finishgebied. Het makkelijkste is om de borden van de parkeerroute te volgen en daarna te navigeren naar Omloop 8. Na het laden en lossen kunnen de voertuigen op onderstaande parkeerplaatsen geparkeerd worden.

Adres parkeerplaatsen:

  • P1 Van Echtenstraat 22: Wedstrijdsecretariaat, voornamelijk voor laden en lossen
  • P2 Voeghoutenstraat: Stellingstraat Zuidzijde 4, 7891 JA Klazienaveen
  • P3 Schoorstraat: Lange Spruitstraat 73, 7891 JZ Klazienaveen

Aanrijroute Wedstrijdsecretariaat

Briefing:

Een half uur voor de start van elke wedstrijd vindt er aan de kanaalkant een briefing plaats. Er wordt je dringend verzocht bij deze briefings aanwezig te zijn zodat je geen belangrijke wedstrijdinformatie mist

Vertrektijden en vertrekplaats bus:

Alle atleten worden met een pendelbus, die continu heen en weer rijdt, naar de start gebracht. Deze bus vertrekt vlak bij de wisselzone, vanaf de Langestraat (volg hiervoor de borden). Onderstaand de vertrektijden van de bus. Ons advies is om tijdig de bus te nemen, zodat je de start niet mist! De bussen zijn beschikbaar gesteld door Lanting Reizen.

Jeugd 9:40
Junioren 10.00
Halve: 10:10 / 10:20 / 10:30 /10:40
OD: 12:30 / 12:40
Sprint: 14:30 / 14:40Triathlon Klazienaveen Zwemmen

Verzorgingsposten en coachpost:

Tijdens de Triathlon Klazienaveen worden de atleten natuurlijk goed verzorgd. Hierbij hebben wij de medewerking van ruim 400 vrijwilligers van verschillende verenigingen uit Klazienaveen en omstreken.

Op het fietsparcours is een verzorgingspost waar de atleten van de lange afstand worden voorzien van sportdrank, water, gels, repen en bananen. Tevens bevindt zich hier ook de coachpost waar de coach de atleet kan voorzien van eigen voeding. Op het loopparcours zijn 3 verschillende verzorgingsposten ingericht, waar de atleten afwisselend worden voorzien van water, sportdrank, cola, gels, fruit en verfrissende sponsen.

De sportdrank, repen en gels zijn van sportvoedingwebshop.com

Kijk voor meer informatie op de pagina "Parcoursen"

Finish:

De finish van de Triathlon Klazienaveen bereik je wanneer je via de rode loper eindigt onder onze finishboog. Na de finish word je opgevangen door onze vrijwilligers die met drankjes en fruit voor je klaar staan. Natuurlijk ligt er ook een mooie herinnering voor je klaar.

Douchen:

Na de wedstrijd kan gebruik gemaakt worden van de douches in het Esdal college.

Uitslagen:

De uitslagen zullen wij publiceren op onze website.

Huldigingen:

Gedurende de dag zullen de huldigingen zo spoedig mogelijk na de finish van de 3e atleet op de afstand plaatsvinden. Dit moet echter niet samenvallen met de finish van de winnaar van een andere afstand. Dan zal de huldiging worden uitgesteld tot na deze finish.

Tijd Huldiging
16:00 uur Prijsuitreiking Halve Heren / Dames / Klazienavener
16:15 uur Prijsuitreiking OD Heren / Dames / Estafette / Klazienavener
17:00 uur Prijsuitreiking Sprint Heren / Dames / Estafette / Paratriathlon / Klazienavener