Parcourskaarten van de Regiobank Heller & Heller Triathlon Klazienaveen.

FID Halve Triathlon
Bouwgroep Emmen OD Triathlon
Elektrotechniek Emmen Sprinttriathlon

 

Parcoursen - Algemene informatie

In onderstaande tabbladen in het kort de omschrijvingen van de verschillende onderdelen inclusief afbeeldingen. Klik op de verschillende afbeeldingen om een PDF van deze kaart te downloaden. Via onderstaande link kan een PDF van het totale parcours inclusief parc fermé worden gedownload.

Download hier de PDF met alle parcourskaarten

Wisselzone
De wisselzone is in de nabije omgeving van het Esdal College aan de Jonkheer M.W.C. de Jongestraat. Bied je fiets en helm ter controle aan bij de ingang van de wisselzone. Zet je fiets op de plaats met jouw nummer en verken de situatie in de wisselzone. Waar kom ik er in, hoe ga ik er uit om te fietsen en hoe om te lopen?
Na het zwemmen arriveer je vanuit het van Echtenskanaal via een “tijdelijk” verkeersvrije oversteek en een aanlooproute, die voorzien is van vloerbedekking, in de wisselzone. Zet voordat je je fiets pakt eerst je helm op, maak deze vast en pak dan pas je fiets en loop daarmee naar de uitgang van de wisselzone. Zorg dat je nummer op je rug zit. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. Stap na het fietsen vóór de wisselzone van je fiets. Hang eerst je fiets op en doe dan pas je helm af.
Doe je loopschoenen aan en draag je startnummer op je borst. Na de wedstrijd kun je je fiets weer halen op vertoon van je startnummer.

Triathlon omgeving wisselzone

Zwemparcours

Het zwemmen vindt net als voorgaande jaren plaats in de Hoogeveense vaart/van Echtenskanaal. Op diverse plaatsen zijn trappen op de wal gemaakt, waardoor de atleten veilig het water kunnen bereiken. De atleten zwemmen in 1 rechte baan naar de wateruitlaat bij de ovonde. De deelnemers worden, voor de start, met bussen naar de startplek gebracht.

 • Deelnemers Halve Afstand zwemmen 1900 m.
 • Deelnemers OD Afstand zwemmen 1500 m.
 • Deelnemers Sprint zwemmen 750 m.
  Triathlon Klazienaveen Zwemmen
Fietsparcours

Het fietsparcours van de  triathlon van Klazienaveen volgt een ronden systeem. Het 18,5 km lange fietsparcours van de Heller en Heller Triathlon Klazienaveen bevindt zich geheel in de gemeente Emmen. Na het vertrek uit de wisselzone bij het Esdalcollege, wordt er gefietst door het gezellige centrum van Klazienaveen. Vervolgens verplaatst het parcours zich naar het tuinbouwgebied met lange snelle wegen om echt tempo te maken. Na een doorkomst in de dorpen Barger-Compascuum en Nieuw-Dordrecht gaat het weer richting het centrum van en terug naar de wisselzone.
Afgezien van een gedeelte in de buurt van de wisselzone is het parcours niet afgesloten voor het andere verkeer. Wel is het goed beveiligd. De te volgen route wordt aangegeven door middel van pijlen langs de weg.

 • Deelnemers halve triathlon fietsen 5 ronden van 18,5 km: 92,5 km
 • Deelnemers OD triathlon fietsen 2 ronden van 18,5 km: 37,5 km
 • Deelnemers 1/8 triathlon fietsen 1 ronde van 18,5 km

Na de 1e, 2e of 5e ronde doorrijden naar de wisselzone voor het wisselen naar het lopen.Triathlon Klazienaveen Fietsparcours
Triathlon Klazienaveen Detail fietsparcours Centrum, Wisselzone en Finish

Loopparcours

Het 5,2 km lange loopparcours Klazienaveen bevindt zich in en om het centrum van Klazienaveen met vele doorkomsten in het gezellige centrum, langs de wisselzone en de finish, wat garant staat voor veel support. Het loopparcours is grotendeels verhard.

 • Deelnemers Halve Afstand lopen 4 ronden
 • Deelnemers OD Afstand lopen 2 ronden
 • Deelnemers Sprint lopen 1 ronde
  Triathlon Klazienaveen Loopparcours
Penaltybox/coachpost

Coachpost:

Aan de Noorderkeerkring is bij de verzorgingspost een coachpost ingericht, waar coaches op het fietsparcours hun atleten kunnen voorzien van bidons en andere voedingsmiddelen.
Adres coachpost: t.h.v. Noorderkeerkring 157, 7891 CW Klazienaveen

 

Penaltybox:

De penaltybox is in het fietsparcours bij het begin van de Jhr M.W.C. de Jongestraat, aan de linkerkant van de weg. Hier worden de “straffen uitgezeten” die door de NTB jury zijn uitgedeeld tijdens het fietsen.