Zwemprestatietocht Klazienaveen wederom een groot succes❗️
Gisteravond vond de 6e editie van de Zwemprestatietocht Klazienaveen plaats, in het Koning Willem Alexander Kanaal, onder geweldige omstandigheden. Het zonnetje straalde, de watertemperatuur was perfect en de organisatie had er veel zin in.
Een fantastisch aantal deelnemers afkomstig uit heel Noord-Nederland legden, onder het oog van het veelvuldig toegestroomde publiek hun afstand af.
Als eerste was de jeugd aan de beurt, die werden begeleid door enkele ervaren zwemmers van Triathlon Team de Boks en daarna onder luid applaus publiek na hun 100 of 200 meter hun welverdiende medaille in ontvangst namen.
Om 18:50 uur vertrokken de ervaren lange-afstandszwemmers, aangemoedigd door onze vaste spreker Gerard Plaatje en weggeschoten door de starttoeter (die door het enthousiasme daarna in stukken brak), voor hun afstand op de 3000, 3800 en 5000 meter.
Om 19:10 uur was het de beurt aan de rest van zwemmers, dit jaar nog weer meer dan andere jaren, voor hun 500, 1000 en 1500 meter. Door defect van de toeter, nu weggeschoten door het fluitje, maar dat maakt een atleet natuurlijk niets uit😉
Onder toeziend oog van de Reddingsbrigade Zuid-Oost Drenthe en het publiek die heerlijk genoot van de koffie/thee/frisdrank en gevulde koeken van Thee- koffieschenkerij de groene Trambrug kwamen alle zwemmers weer bij de finish en waar ze hartelijk werden onthaald en ze een mooie medaille voor hun prestatie kregen.
Alle atleten waren lyrisch over de sfeer en het geweldige evenement.
Wij bedanken Topasound (Tonnie en Paul) voor het geluid, Gerda van Thee- koffieschenkerij de groene Trambrug voor de koffie en het lekkers, alle vrijwilligers van Triathlon Team de Boks voor hun hulp, Reddingsbrigade Zuid-Oost Drenthe voor hun geweldige begeleiding tijdens het zwemmen, en Gerard Plaatje voor het praatje.
Onderstaand de links naar foto’s van deze zwemtocht: