Geslaagde Trainingsochtend Kindertriathlon Klazienaveen

Zondagochtend 9 juli kwamen ruim 75 kinderen samen met hun ouders naar het Neptunusbad in Klazienaveen om daar te trainen voor de “Witte Olifant kindertriathlon” die op 16 juli in Klazienaveen plaatsvindt.

De kinderen werden verwelkomt door het bestuur van Stichting Triathlon Klazienaveen, waarna ze een uitgebreide uitleg kregen over de inschrijfprocedure, startnummers en natuurlijk de tijdregistratie door middel van de chip. Daarna werden de kinderen doorverwezen naar het zwembad waar Zwemclub Polaris een clinic verzorgde en tevens de kinderen voorzag van allerlei praktische tips omtrent de triathlon. Afsluitend zwommen de kinderen hun wedstrijdafstand, waarna ze zich richting wisselzone begaven, waar ze van ervaren triathleten informatie kregen over het wisselen van zwemmen naar fietsen.

Vervolgens werd er onder leiding van deze triathleten een route door de Sterrebuurt gefietst. De jongste groepen fietsten 1.2 km en de oudste groepen 3 km, met een extra doorkomst in het centrum. Na aankomst in de wisselzone aan de Meridiaan was er natuurlijk weer een uitleg over de wissel van fietsen naar lopen, waarna het laatste onderdeel van de triathlon werd afgelegd.
Ook het loopparcours werd in rustig tempo gedaan, maar toch was het voor enkele kinderen moeilijk om het wedstrijdelement los te laten.

Bij de finish voor de Witte Olifant bleek dat iedereen het weer als zeer fijn had ervaren om de parcours te verkennen, ervaring op te doen in de wisselzone en alvast te weten wat er volgende week moet gebeuren.

Wij wensen alle kinderen volgende week dan ook heel veel succes!

Klik op onderstaande afbeelding om een foto impressie van deze morgen te bekijken… (In PDF formaat).

Trainingsochten kindertriathlon