De leerlingen van de basisscholen in Klazienaveen, Zwartemeer en Nieuw Dordrecht zijn momenteel, via het project #3DontheMOVE, enthousiast aan het ontwerpen geslagen voor een medaille voor de Witte Olifant Jeugd- en kindertriathlon op 15 juli a.s.

Het project #3DontheMOVE wil de kinderen leren werken met een 3D-printer, omdat de leerlingen opgroeien in een snel veranderende samenleving, waar steeds andere vaardigheden bij horen. Het werken met een 3D-printer en alles wat daarbij komt kijken kan daar een goede bijdrage aan leveren.

Inmiddels zijn de leerlingen van de basisscholen op bezoek geweest in het Esdalcollege, die het hele proces begeleid. De leerlingen zijn aan de slag gegaan met het ontwerpprogramma en na enig proberen kwamen er allerlei leuke ontwerpen. Dat belooft een mooie medaille te worden!

Na het bezoek aan het Esdalcollege gaan de leerlingen op hun basisschool aan de slag om zo voor de deadline op 18 juni het mooiste ontwerp van hun school in te leveren bij de jury. Deze jury zal op 1 juli bekendmaken welke medaille zal worden gebruikt bij de Witte Olifant Jeugd- en Kindertriathlon op 15 juli.

Op 14 juli, tijdens het afhalen van de startnummers, zullen de medailles door ongeveer 15 3D-printers worden geprint in de kantine van het Esdalcollege. Alle deelnemers aan de jeugd- en kindertriathlon ontvangen zo’n prachtige 3D medaille, dus er zullen meer dan 250 medailles moeten worden geprint.

Helaas heeft de Witte Olifant Jeugd- en kindertriathlon Klazienaveen een maximum aantal startplaatsen in verband met de veiligheid van de kinderen. Wil je dus verzekerd zijn van een startplek (en zo’n mooie unieke medaille) schrijf je dan tijdig in, want vol is vol.