Na jaren gebruik te hebben gemaakt van het huidige logo (mannetje met fiets) werd het tijd voor een moderner logo. Triathlon Klazienaveen wordt steeds professioneler, blijft groeien en die professionaliteit willen we uitstralen naar buiten.

Dit jaar wordt er voor het eerst een tweedaags evenement georganiseerd en komt de top van Nederland in actie bij de Teamcompetities Triathlon op zaterdag 14 juli, gevolgd door de “normale triathlondag” op zondag 15 juli. Triathlon Klazienaveen biedt echt voor iedereen een afstand naar keuze: Halve triathlon, OD of sprint, zowel individueel als in teamverband. En het fijne is dat de jeugd niet wordt vergeten!

Het nieuwe logo is een ontwerp van voormalig bestuurslid Lambert van Nuil, die in samenwerking met een student Mediavormgeving  van het Drenthe College het logo heeft gemaakt.

Zijn uitleg bij het logo:

“De blauwe kleur is natuurlijk water en is een koele en rustgevende kleur. Het groen staat voor het fietsen in de natuur van Drenthe en rood is een primaire en sterke kleur, die complementair is aan groen en staat voor het verhitte laatste deel van de triathlon”.

“Het is geen standaard logo geworden, zoals de traditionele logo’s met zwemmer, fietser en loper, maar de vormen van een zwemmer, fietser en loper zijn wel terug te vinden in het ontwerp”.