De Peter van Dijk Kindertriathlon Klazienaveen:

Zondag 14 juli vindt alweer de 13e Triathlon Klazienaveen plaats. Dit jaar is er wederom speciaal voor de jeugd van 5 t/m 12 jaar de Peter van Dijk kindertriathlon; Een prestatietriathlon, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. Hierbij mag alleen met een gewone stadsfiets of mountainbike worden gefietst (dus GEEN racefietsen). Het parcours bevindt zich geheel in de buurt van het centrum van Klazienaveen. Enige vereiste is dat je in het bezit bent van je zwemdiploma A. Naast individuele deelname is er bij alle afstanden de mogelijkheid om mee te doen als team, waarbij ieder teamlid een ander deel van de triathlon voor zijn rekening neemt. Er wordt gestart in 4 categorieën:

  • Leeftijdscategorie 11 en 12 jaar
  • Leeftijdscategorie 9 en 10 jaar
  • Leeftijdscategorie 7 en 8 jaar
  • Leeftijdscategorie 5 en 6 jaar

Er zijn prijzen voor de beste jongens, meisjes en teams en natuurlijk hebben we voor iedere deelnemer een mooie medaille en een vrijkaartje voor de zwembaden van de gemeente Emmen.

Je kunt je inschrijven via onderstaand formulier. Tevens kun je hier extra informatie vinden, zoals de loop- en fietsroute, de deelnemerslijst, etc. Inschrijven kan t/m zondag 7 juli. Er is geen na-inschrijving en VOL=VOL! Het maximale aantal deelnemers aan deze triathlon bedraagt 40 per startgroep. Dus wees er snel bij! Houdt onze facebook-pagina in de gaten voor actuele informatie omtrent de trainingsochtend, afhalen startnummers, laatste mededelingen, vol=vol meldingen, etc.

Programma:

Zaterdag 13 juli
Van 14:00 uur tot 17:00 uur Informatie en mogelijkheid voor het afhalen van de startnummers etc. bij het inschrijfbureau in het Esdalcollege logo-esdal-college
Zondag 14 juli
Van 07:30 uur tot 9:15 uur Informatie en afhalen startnummers en informatie in het neptunusbad. Logo Neptunesbad Klazienaveen
08:30 uur Kinderen startgroep 1, 11 en 12 jaar, 100 m. zwemmen – 3 km. fietsen – 1 km. lopen
08:50 uur Kinderen startgroep 2, 9 en 10 jaar, 75 m. zwemmen – 3 km. fietsen – 750 m. lopen
09:20 uur Kinderen startgroep 3, 7 en 8 jaar, 50 m. zwemmen – 1,2 km. fietsen – 500 m. lopen
09:45 uur Kinderen startgroep 4, 5 en 6 jaar, 25 m. zwemmen – 1,2 km. fietsen – 350 m. lopen
10:00 uur Prijsuitreiking
11:30 uur Sluiting wisselzone

Parcours kindertriathlon:

In onderstaande tabbladen plattegronden van de verschillende onderdelen inclusief voor de ouders de “route terug naar het centrum”. Klik op de verschillende afbeeldingen om een PDF van het onderdeel te downloaden. Via onderstaande link kan een PFD van het totale parcours worden gedownload.

Download hier de PDF

Situatie zwembad:

De start van de kindertriathlon is in het Neptunusbad, Boogschutter 23. Hier is ook het inschrijfbureau voor het afhalen van de startbescheiden gevestigd. Startnummers kunnen hier worden afgehaald op zondagochtend van 7:30 tot 9:15 uur. Zaterdag 13 juli kunnen de startnummers worden afgehaald in het Esdal College van 14:00 tot 17:00 uur. De wisselzone is op het grasveld naast het zwembad. Zet je fiets, helm, en kleding in het juiste leeftijdsvak (startserie). Plak de stickers op je fiets en helm, maak het startnummer vast aan de voorkant van je shirt. Draag het tijdsregistratiebandje om je enkel. Let op: Heb je aparte fiets- en loopschoenen, dan moet je de loopschoenen alvast naar de andere wisselzone in het centrum brengen. Verken alvast de wisselzone: Waar kom ik het zwembad uit, hoe kom ik bij mijn fiets, waar ga ik langs naar het begin van het fietsparcours. Daarna ga je naar het zwembad voor de start van jouw startserie. Een kwartier voor de start moet je aanwezig zijn. Na het zwemmen, terug in de wisselzone, zet je eerst helm op, pak je vervolgens je fiets en loop je daarmee naar de uitgang van de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone bij het Esdal College (bewaakt tot 12:30).

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Kindertriathlon situatie zwembad

Fietsen startgroep 1 en 2:

Het fietsparcours is in het centrum van Klazienaveen. Startgroepen 1 en 2 (Leeftijd 9 t/m 12 jaar) fietsen 3 km. De start van het fietsparcours is bij het Neptunusbad. Daarna worden er een ronde door het centrum en de sterrenbuurt gefietst. Het parcours is goed beveiligd en de route wordt aangegeven door middel van pijlen, vrijwilligers en verkeersregelaars. Na de volle ronde doorrijden naar de wisselzone bij het Esdal college, waar vervolgens moet worden afgestapt vóór de streep van de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. In deze wisselzone mogen de deelnemers NIET door de ouders geholpen worden, OOK niet de deelnemers van de jongste startgroepen. Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone aan de Meridiaan (Uiterlijk 12:30. uur)

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Kindertriathlon fietsen startgroep 1-3

Fietsen startgroep 3 en 4:

Het fietsparcours is in het centrum van Klazienaveen. Startgroep 3 en 4, (Leeftijd 5 t/m 8 jaar) fietsen 1,2 km. De start van het fietsparcours is bij het Neptunusbad. Daarna wordt via de sterrenbuurt en het centrum naar de wisselzone bij het Esdal college gefietst. Het parcours is goed beveiligd en de route wordt aangegeven door middel van pijlen, vrijwilligers en verkeersregelaars. In de wisselzone bij het Esdal college moet worden afgestapt vóór de streep van de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. In deze wisselzone mogen de deelnemers NIET door de ouders geholpen worden, OOK niet de deelnemers van de jongste startgroepen. Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone aan de Meridiaan (Uiterlijk 12:30. uur)

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Kindertriathlon fietsen startgroep 4-6

Lopen:

Vanaf de wisselzone lopen de deelnemers langs het Esdal college via de Van Echtenstraat over een (deels) heen en terug parcours, door het gezellige centrum van Klazienaveen. Het keerpunt is duidelijk aangegeven door een pion. De finish is bij het Esdal College. Het startnummer moet op de borst worden gedragen. Deelnemers van startgroep 1, 11 en 12 jaar, lopen 1000 m. Deelnemers van startgroepen 2 en 3, 9 en 10 jaar, lopen 750 m. Deelnemers van startgroep 4 en 5, 7 en 8 jaar, lopen 500 m. Deelnemers van startgroep 6, 5 en 6 jaar, lopen 350 m.

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Finish gebied:

Finish gebied

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Route ouders van het zwembad naar het centrum:

Om te voorkomen dat ouders en kinderen elkaar kruizen of hinderen tijdens de triathlon hebben we een speciale route voor ouders. Deze route is de snelste weg van het zwembad naar de finish bij het Esdal college. Er zijn in deze route twee plekken waar u het parcours oversteekt. Wilt u hierbij opletten dat u de deelnemers voorrang geeft! In de wisselzone “fietsen naar lopen” mag door ouders niet geholpen worden. De fietsen uit de wisselzone bij het Esdal college kunnen na afloop weer opgehaald worden na vertoon van startbewijs (uiterlijk 12:30).

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Aanrijroute zwembad:

Aanrijroute zwembad

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Inschrijven:

De inschrijving is gesloten.

Deelname aan de triathlon Klazienaveen is geheel op eigen risico. Stichting Triathlon Klazienaveen kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade door het veenwater of enig ander letsel. Voor meer informatie: http://www.zwemwater.nl/

Vul onderstaand formulier in wanneer je, om wat voor reden dan ook, niet mee kunt doen aan de wedstrijd, zodat anderen de kans krijgen om mee te doen.

Uitslagen:

 

Uitslagen 2017:

Kinderen 4 – 6 jaar Per categorie
7 – 8 jaar Per categorie
9 – 10 jaar Per categorie
11 – 12 jaar Per categorie
Jeugd 12 – 15 jaar Per categorie

Uitslagen 2016:

Kinderen 4 – 6 jaar Per categorie
7 – 8 jaar Per categorie
9 – 10 jaar Per categorie
11 – 12 jaar Per categorie
Jeugd 12 – 15 jaar Per categorie

Uitslagen 2016:

Kinderen 4 – 6 jaar Per categorie
7 – 8 jaar Per categorie
9 – 10 jaar Per categorie
11 – 12 jaar Per categorie

Uitslagen 2014:

Kinderen 4 – 6 jaar Per categorie
7 – 8 jaar Per categorie
9 – 10 jaar Per categorie
11 – 12 jaar Per categorie

2013:

Kinderen 5 – 8 jaar Per categorie
9 – 12 jaar Per categorie

2012:

Kinderen Groep 1 – 2 Per categorie
Groep 3 – 4 Per categorie
Groep 5 – 6 Per categorie
Groep 7 – 8 Per categorie