Parcourskaarten van de JMS Techniek Teamcompetities Triathlon Klazienaveen.

De routes zijn nog niet definitief. De definitieve routes zullen zo spoedig mogelijk worden gepubliceerd.

Parcoursen - Algemene informatie

In onderstaande tabbladen in het kort de omschrijvingen van de verschillende onderdelen inclusief afbeeldingen. Klik op de verschillende afbeeldingen om een PDF van deze kaart te downloaden. Via onderstaande link kan een PDF van het totale parcours inclusief parc fermé worden gedownload.

 

Download hier de PDF met alle parcourskaarten

Zwemparcours
Het zwemmen vindt plaats in het Koning Willem-Alexanderkanaal ten noorden van Klazienaveen. Bij de start wordt een trap gemaakt, waardoor atleten veilig het water kunnen betreden. De atleten zwemmen 750 meter waarbij ze richting een boei zwemmen. Na de boei zwemmen de deelnemers naar de bootinlaat waarna ze naar de wisselzoen kunnen.

Triathlon Klazienaveen Zwemmen

Wisselzone 1: zwemmen - fietsen
Wisselzone 1 is nabij de bootinlaat langs het Koning Willem-Alexanderkanaal. Bied je fiets en helm ter controle aan bij de ingang van de wisselzone. Zet je fiets op de plaats met jouw nummer en verken de situatie in de wisselzone. Waar kom ik er in, hoe ga ik er uit om te fietsen en hoe om te lopen?
Na het zwemmen arriveer je in de wisselzone. Zet voordat je je fiets pakt eerst je helm op, maak deze vast en pak dan pas je fiets en loop daarmee naar de uitgang van de wisselzone. Zorg dat je nummer op je rug zit. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan.
Fietsparcours

Het fietsparcours van de triathlon van Klazienaveen volgt een ronden systeem. Er worden rondes van 5 km gefiets. Het parcours bevindt zich in zijn geheel op het industrieterrein Pollux en Bedrijventerrein A37, waardoor het gehele parcours wordt afgesloten van verkeer. Er worden 4 rondes gefiets.

 

 

Let op! Het betreft een heen-en-terug parcours. Het oversteken van de middellijn levert een DSQ op!

Teamtriathlon Klazienaveen fietsen

Wisselzone 2: fietsen - lopen
Wisselzone 2 is nabij Prometeus op het bedrijventerrein.Stap na het fietsen vóór de wisselzone van je fiets. Hang eerst je fiets op en doe dan pas je helm af. Doe je loopschoenen aan en draag je startnummer op je borst. Na de wedstrijd kun je je fiets weer halen op vertoon van je startnummer.
Loopparcours
Het bijna 5 km lange loopparcours Klazienaveen bevindt zich op het Bedrijventerrein A37 en in Oranjedorp. Het loopparcours betreft een heen-en-weer parcours welke volledig verhard is. Alle divisies lopen 1 ronde.

Teamcompetities Klazienaveen Loopparcours

Penaltybox/coachpost

Penaltybox

Direct na afstapbalk is een penaltybox aanwezig. Hier worden de “straffen uitgezeten” die door de NTB jury zijn uitgedeeld.

Finishgebied

De finish van de Triathlon Klazienaveen bevindt zich nabij Prometeus op het Bedrijventerrein A37. Na het finishen over de rode loper worden de deelnemers opgevangen in een speciale finish-area die alleen toegankelijk is voor atleten en organisatie.