Algemene informatie voor de deelnemers van de JMS Techniek Team Triathlon Klazienaveen.

Algemene informatie:

Triathlon Klazienaveen organiseert voor de 14e keer de Triathlon in Klazienaveen. Op 11 juli zijn er veel verschillende triathlonwedstrijden in Klazienaveen. Lees dus eerst deze algemene informatie goed door, om vervolgens, bij parcoursen specifiek bij jouw wedstrijdonderdeel verder te kijken. Alle op de site gebruikte routekaarten kunnen worden gedownload als PDF (door op de afbeelding te klikken) zodat deze ook offline beschikbaar zijn.

Wedstrijdinformatie:

Op zondag 11 juli zijn wij gastheer voor 3 verschillende divisies van de Teamcompetities:

  • 2eDivisie Heren Noord – 1/3e Triathlon
  • 2eDivisie Dames Noord – Sprint
  • 3eDivisie Heren Noord – Sprint
  • 3eDivisie Dames Noord – Sprint
  • 4eDivisie Heren Noord – Sprint

Let op: Het betreft een Non-stayer wedstrijd, dus stayeren is niet toegestaan. (Zie voor stayerreglement het NTB Wedstrijdreglement)

Voor meer informatie over de deelnemende teams, de huidige stand en de overige wedstrijden in de teamcompetities verwijzen wij u naar de website van de teamcompetities.

Afhalen startbescheiden:

De wedstrijdbescheiden kunnen door de teamcaptain worden afgehaald op het wedstrijdsecretariaat in het Esdalcollege, van Echtenstraat 22 Klazienaveen. Wijzigingen in de teamsamenstelling kunnen tot een uur voor de wedstrijd via het wijzigingenformulier op het wedstrijdsecretariaat worden doorgegeven. Onderstaand de openingstijden van het wedstrijdsecretariaat:

  • Zaterdag 10 juli: 14:00 – 17:00
  • Zondag 11 juli: 7:00 – 15:30

Starttijden:

10:10 uur Schuiteman 2eDivisie Noord Heren
15:00 uur Schuiteman 2eDivisie Noord Dames
15:15 uur Badmutsen.com 3eDivisie Noord Dames
15:40 uur Badmutsen.com 3eDivisie Noord Heren
16:00 uur Pioneer 4eDivisie Noord Heren

Teamtenten:

Het laden en lossen van teamtenten kan nabij het finishgebied. Het makkelijkste is om de borden van onderstaande parkeerroute te volgen en daarna te navigeren naar Omloop 8. Na het laden en lossen kunnen de voertuigen op de aangegeven parkeerplaatsen geparkeerd worden.

De teamtenten kunnen op een aangewezen plek aan het parcours en nabij het finishgebied geplaatst worden, zie hiervoor de kaart van het finishgebied verder op deze pagina.

Parkeerinformatie:

De wedstrijdlocatie bevindt zich rondom het Esdalcollege in Klazienaveen: Van Echtenstraat 22, 7891 LM Klazienaveen.

Om atleten en omwonenden zo weinig mogelijk overlast te bezorgen van aankomende en vertrekkende atleten is er een speciale parkeerroute. Deze staat met pijlen aangegeven zodra u Klazienaveen binnenkomt. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar op het marktplein nabij het Esdal College, de Voeghoutenstraat en aan de Schoorstraat. Op bijgaande kaart de route vanaf de parkeerplaatsen naar het Wedstrijdsecretariaat.

Het laden en lossen van teamtenten kan nabij het finishgebied. Het makkelijkste is om de borden van de parkeerroute te volgen en daarna te navigeren naar Omloop 8. Na het laden en lossen kunnen de voertuigen op onderstaande parkeerplaatsen geparkeerd worden.

Adres parkeerplaatsen:

  • P1 Van Echtenstraat 22: Wedstrijdsecretariaat, voornamelijk voor laden en lossen
  • P2 Voeghoutenstraat: Stellingstraat Zuidzijde 4, 7891 JA Klazienaveen
  • P3 Schoorstraat: Lange Spruitstraat 73, 7891 JZ Klazienaveen

Aanrijroute Wedstrijdsecretariaat

Briefing:

Een uur voor de start van de wedstrijd zal er een briefing gehouden worden bij de hoofdingang van het Esdal College ( tegenover de wisselzone).Triathlon omgeving wisselzone

Vertrektijden en vertrekplaats bus:

Alle atleten worden met een pendelbus, die continu heen en weer rijdt, naar de start gebracht. Deze bus vertrekt vlak bij de wisselzone, ter hoogte van de brandweerkazerne (volg hiervoor de borden) en zal tot een half uur voor de start rijden. Ons advies is om tijdig de bus te nemen, zodat je de start niet mist! De bussen zijn beschikbaar gesteld door Lanting Reizen.

Triathlon Klazienaveen Zwemmen

Verzorgingsposten en coachpost:

Tijdens de Triathlon Klazienaveen worden de atleten natuurlijk goed verzorgd. Hierbij hebben wij de medewerking van ruim 400 vrijwilligers van verschillende verenigingen uit Klazienaveen en omstreken.

Op het fietsparcours is een verzorgingspost waar de atleten van de lange afstand worden voorzien van sportdrank, water, gels, repen en bananen. Tevens bevindt zich hier ook de coachpost waar de coach de atleet kan voorzien van eigen voeding. Op het loopparcours zijn 3 verschillende verzorgingsposten ingericht, waar de atleten afwisselend worden voorzien van water, sportdrank, cola, gels, fruit en verfrissende sponsen.

De sportdrank, repen en gels zijn van sportvoedingwebshop.com

Triathlon Klazienaveen PenaltyBox en Coachpost

Triathlon Klazienaveen Verzorgingsposten Loopparcours

Finish:

De finish van de Triathlon Klazienaveen bereik je wanneer je via de rode loper eindigt onder onze finishboog. Na de finish word je opgevangen door onze vrijwilligers die met drankjes en fruit voor je klaar staan. Natuurlijk ligt er ook een mooie herinnering voor je klaar.

Finish gebied

Uitslagen:

Tijdwaarneming zal met een stopwatch plaatsvinden. De uitslagen zullen wij publiceren op onze website.

Huldigingen:

Gedurende de dag zullen de huldigingen zo spoedig mogelijk na de finish van de 3e atleet op de afstand plaatsvinden. Dit moet echter niet samenvallen met de finish van de winnaar van een andere afstand. Dan zal de huldiging worden uitgesteld tot na deze finish.

Tijd Huldiging
14:00 uur Schuiteman 2eDivisie Noord Heren
16:30 uur Schuiteman 2eDivisie Noord Dames
17:00 uur Badmutsen.com3eDivisie Noord Dames
17:25 uur Badmutsen.com3eDivisie Noord Heren
17:30 uur Pioneer 4eDivisie Noord Heren