Parcourskaarten van de Peter van Dijk Kindertriathlon Klazienaveen.

 

Parcoursen - Algemene informatie

In onderstaande tabbladen in het kort de omschrijvingen van de verschillende onderdelen inclusief afbeeldingen. Klik op de verschillende afbeeldingen om een PDF van deze kaart te downloaden. Via onderstaande link kan een PDF van het totale parcours inclusief parc fermé worden gedownload.

 

Download hier de PDF met alle parcourskaarten

Situatie Zwembad
De start van de kindertriathlon is in het Neptunusbad, Boogschutter 23. Hier is ook het inschrijfbureau voor het afhalen van de startbescheiden gevestigd. Startnummers kunnen hier worden afgehaald op zondagochtend van 7:30 tot 9:15 uur. Zaterdag 22 augustus kunnen de startnummers worden afgehaald in het Esdal College van 14:00 tot 17:00 uur. De wisselzone is op het grasveld naast het zwembad. Zet je fiets, helm, en kleding in het juiste leeftijdsvak (startserie). Plak de stickers op je fiets en helm, maak het startnummer vast aan de voorkant van je shirt. Draag het tijdsregistratiebandje om je enkel. Let op: Heb je aparte fiets- en loopschoenen, dan moet je de loopschoenen alvast naar de andere wisselzone in het centrum brengen. Verken alvast de wisselzone: Waar kom ik het zwembad uit, hoe kom ik bij mijn fiets, waar ga ik langs naar het begin van het fietsparcours. Daarna ga je naar het zwembad voor de start van jouw startserie. Een kwartier voor de start moet je aanwezig zijn.

Na het zwemmen, terug in de wisselzone, zet je eerst helm op, pak je vervolgens je fiets en loop je daarmee naar de uitgang van de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. Kinderen van de jongste leeftijdscategoriën (startgroep 3 en 4) mogen alléén in deze wisselzone door de ouders worden geholpen. Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone bij het Esdal College (bewaakt tot 11:30).

Kindertriathlon situatie zwembad

Fietsen startgroep 1 en 2

Het fietsparcours is in het centrum van Klazienaveen. De leeftijdscategoriën 1 en 2 fietsen 3 km. De start van het fietsparcours is bij het Neptunusbad. Daarna worden er een ronde door het centrum en de sterrenbuurt gefietst. Het parcours is goed beveiligd en de route wordt aangegeven door middel van pijlen, vrijwilligers en verkeersregelaars. Na de volle ronde doorrijden naar de wisselzone bij het Esdal college, waar vervolgens moet worden afgestapt vóór de streep van de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. In deze wisselzone mogen de deelnemers NIET door de ouders geholpen worden, OOK niet de deelnemers van de jongste startgroepen. Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone aan de Meridiaan (Uiterlijk 11:30. uur)

Kindertriathlon fietsen

Fietsen startgroep 3 en 4

Het fietsparcours is in het centrum van Klazienaveen. De leeftijdscategoriën 3 en 4 fietsen 1,2 km. De start van het fietsparcours is bij het Neptunusbad. Daarna wordt via de sterrenbuurt en het centrum naar de wisselzone bij het Esdal college gefietst. Het parcours is goed beveiligd en de route wordt aangegeven door middel van pijlen, vrijwilligers en verkeersregelaars. In de wisselzone bij het Esdal college moet worden afgestapt vóór de streep van de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. In deze wisselzone mogen de deelnemers NIET door de ouders geholpen worden, OOK niet de deelnemers van de jongste startgroepen. Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone aan de Meridiaan (Uiterlijk 11:30. uur)

Kindertriathlon fietsen

Lopen

Vanaf de wisselzone lopen de deelnemers langs het Esdal college via de Van Echtenstraat over een (deels) heen en terug parcours, door het gezellige centrum van Klazienaveen. Het keerpunt is duidelijk aangegeven door middel van een pion. De finish is bij het Esdal College. Het startnummer moet op de borst worden gedragen. Deelnemers van leeftijdscategorie 1, lopen 1000 m. Deelnemers van leeftijdscategorie 2, lopen 750 m. Deelnemers van leeftijdscategorie 3, lopen 500 m. Deelnemers van leeftijdscategorie 4, lopen 350 m.