Algemene informatie voor de deelnemers van de Peter van Dijk Kindertriathlon Klazienaveen.

Algemene informatie:

Op 10 juli organiseert Stichting Triathlon Klazienaveen de Peter van Dijk Kindertriathlon. Een prestatietriathlon, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. Enige vereiste is dat je in het bezit bent van zwemdiploma A.

Je kunt deelnemen met je gewone stadsfiets of mountainebike, racefietsen mogen NIET meedoen met de kindertriathlon. Het parcours bevindt zich geheel in de buurt van het Neptunusbad te Klazienaveen. Naast individuele deelname is er bij alle afstanden de mogelijkheid om mee te doen als team, waarbij ieder teamlid een ander deel van de triathlon voor zijn rekening neemt.

Er wordt gestart in 4 leeftijdscategoriën:

  • Leeftijdscategorie 1, geboortejaar 2010-2011
  • Leeftijdscategorie 2, geboortejaar 2012-2013
  • Leeftijdscategorie 3, geboortejaar 2014-2015
  • Leeftijdscategorie 4, geboortejaar 2016-2017

Er zijn prijzen voor de beste jongens, meisjes en teams en natuurlijk hebben we voor iedere deelnemer een mooie medaille.

Je kunt je inschrijven via onderstaande knop. Dit kan t/m woensdag 6 juli. Er is geen na-inschrijving en VOL=VOL! Het maximale aantal deelnemers aan de kindertriathlon bedraagt 40 per leeftijdscategorie. Dus wees er snel bij!

Houdt onze facebook-pagina in de gaten voor actuele informatie omtrent de trainingsochtend, afhalen startnummers, laatste mededelingen, vol=vol meldingen, etc.

Parkeerinformatie:

De start van de kindertriathlon is in het Neptunusbad, Boogschutter 23, 7891 CP Klazienaveen. Nabij het Neptunusbad is voldoende parkeergelegenheid.

Afhalen startnummers:

De wedstrijdbescheiden kunnen op zondag 10 juli worden afgehaald op het wedstrijdsecretariaat in het Neptunusbad Klazienaveen en zondags tot een half uur voor de start bij de wedstrijdlocatie in het Neptunusbad.

  • Zondag 10 juli : 7:30 – 10:00 uur (Neptunusbad)

Starttijden:

08:30 uur Leeftijdscategorie 1: (100 m. zwemmen – 3 km. fietsen – 1 km. lopen)
08:55 uur Leeftijdscategorie 2: (75 m. zwemmen – 3 km. fietsen – 750 m. lopen)
09:20 uur Leeftijdscategorie 3: (50 m. zwemmen – 1,2 km. fietsen – 500 m. lopen)
09:40 uur Leeftijdscategorie 4: (25 m. zwemmen – 1,2 km. fietsen – 350 m. lopen)
11:00 uur Sluiting wisselzone Kindertriathlon

Briefing:

Een kwartier voor de start van iedere leeftijdsgroep vindt er in het zwembad een briefing plaats. Er wordt je dringend verzocht bij deze briefings aanwezig te zijn, zodat je geen belangrijke wedstrijdinformatie mist.

Trio’s:

De chip die om de enkel moet worden bevestigd is bij de trio’s het estafettestokje. De zwemmer geeft de chip in een speciaal gedeelte van de wisselzone door aan de fietser. Na het fietsen moet eerst de fiets worden weggezet, daarna mag pas de chip in het wisselvak worden gewisseld met de loper. De chip dienst na het doorgeven om de enkel te worden gedragen. Zowel de loper als de fietser hebben een startnummer op de borst.

Zwemvaardigheid

Om deel te nemen aan de kindertriathlon moet je beschikken over zwemdiploma A. Mocht echter het badpersoneel besluiten dat (ondanks de benodigde diploma’s) je zwemvaardigheid niet voldoende is, dan zal worden besloten dat je het water moet verlaten en moet je vervolgens als laatste starten met het fietsonderdeel.

Route ouders naar centrum

Ouders kunnen vanaf het zwembad lopen naar het centrum/de finish. Loop (of fiets) hierbij niet over het parcours, en houd je aan de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Route ouders naar het centrum

Finish:

De finish van de Triathlon Klazienaveen bereik je wanneer je via de rode loper eindigt onder onze finishboog. Na de finish word je opgevangen door onze vrijwilligers die met drankjes en fruit voor je klaar staan. Natuurlijk ligt er ook een mooie herinnering voor je klaar.

Uitslagen:

De uitslagen zullen wij publiceren op onze website.

Huldiging:

Huldiging
10:30 uur Kindertriathlon