Algemene informatie voor de deelnemers van de Gabinova Jeugdtriathlon Klazienaveen.

Algemene informatie:

Naast de “volwassen triathlons” en de kindertriathlon organiseren we dit jaar, tijdens de 14e Heller & Heller Triathlon Klazienaveen, voor de jeugd van 12 t/m 15 jaar een speciale jeugdtriathlon, die in alle onderdelen lijkt op de officiële triathlon.

Wedstrijdinformatie:

Het is een 1/16e triathlon: 375 m. zwemmen, 10 km fietsen, 2,5 km lopen

Er wordt gezwommen in het van Echtenskanaal onder begeleiding van de reddingsbrigade Zuid Oost Drenthe. Vervolgens mag er op racefietsen (maar ook op mtb’s of stadsfietsen) worden gefietst over een gedeelte van het officiële parcours. Nadat je als laatste onderdeel een ronde hebt gelopen finish je uiteindelijk over de rode loper, onder onze prachtige finishboog.

Het is mogelijk om alleen mee te doen, maar wanneer je het leuker vindt om samen met je vrienden/klasgenoten/etc. mee te doen en zo alleen uit te komen op jouw beste onderdeel is dit ook mogelijk. Je geeft je dan op als estafette-team. Dit kan met 2 of 3 personen.

Deelnemers moeten in het bezit zijn van zwemdiploma A.

Let op: Het betreft een Non-stayer wedstrijd, dus stayeren is niet toegestaan. (Zie voor stayerreglement het NTB Wedstrijdreglement)

Kijk voor onze kinder- en familiewedstrijden op de pagina’s kindertriathlon en/of familietriathlon.

Afhalen startnummers:

De wedstrijdbescheiden kunnen worden afgehaald op het wedstrijdsecretariaat in het Esdalcollege, van Echtenstraat 22 Klazienaveen. Onderstaand de openingstijden van het wedstrijdsecretariaat:

  • Zaterdag 10 juli: 14:00 - 17:00
  • Zondag 11 juli: 7:00 - 15:30

Starttijden:

16:45 uur Gabinova Jeugdtriathlon

Parkeerinformatie:

De wedstrijdlocatie bevindt zich rondom het Esdalcollege in Klazienaveen: Van Echtenstraat 22, 7891 LM Klazienaveen.

Om atleten en omwonenden zo weinig mogelijk overlast te bezorgen van aankomende en vertrekkende atleten is er een speciale parkeerroute. Deze staat met pijlen aangegeven zodra u Klazienaveen binnenkomt. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar op het marktplein nabij het Esdal College, de Voeghoutenstraat en aan de Schoorstraat. Op bijgaande kaart de route vanaf de parkeerplaatsen naar het Wedstrijdsecretariaat.

Het laden en lossen van teamtenten kan nabij het finishgebied. Het makkelijkste is om de borden van de parkeerroute te volgen en daarna te navigeren naar Omloop 8. Na het laden en lossen kunnen de voertuigen op onderstaande parkeerplaatsen geparkeerd worden.

Adres parkeerplaatsen:

  • P1 Van Echtenstraat 22: Wedstrijdsecretariaat, voornamelijk voor laden en lossen
  • P2 Voeghoutenstraat: Stellingstraat Zuidzijde 4, 7891 JA Klazienaveen
  • P3 Schoorstraat: Lange Spruitstraat 73, 7891 JZ Klazienaveen

Aanrijroute Wedstrijdsecretariaat

Briefing:

Een haf uur voor de start van elke wedstrijd vindt er aan de kanaalkant een briefing plaats. Er wordt je dringend verzocht bij deze briefings aanwezig te zijn zodat je geen belangrijke wedstrijdinformatie mist

Vertrektijden en vertrekplaats bus:

Alle atleten worden met een pendelbus, die continu heen en weer rijdt, naar de start gebracht. Deze bus vertrekt vlak bij de wisselzone, ter hoogte van de brandweerkazerne (volg hiervoor de borden) en zal tot een half uur voor de start rijden. Ons advies is om tijdig de bus te nemen, zodat je de start niet mist! De bussen zijn beschikbaar gesteld door Lanting Reizen.

Triathlon Klazienaveen Zwemmen

Finish:

De finish van de Triathlon Klazienaveen bereik je wanneer je via de rode loper eindigt onder onze finishboog. Na de finish word je opgevangen door onze vrijwilligers die met drankjes en fruit voor je klaar staan. Natuurlijk ligt er ook een mooie herinnering voor je klaar.

Finish gebied

Uitslagen:

Tijdwaarneming zal met een stopwatch plaatsvinden. De uitslagen zullen wij publiceren op onze website.

Huldigingen:

De huldiging van de jeugdtriathlon staat gepland direct na de finish van de laatste atleet in de laatste startgroep. De huldigingen vinden plaats op het podium van RTV Drenthe in het atletengebied bij de finish, maar is zowel voor atleten als toeschouwers vanachter de hekken prima te volgen.

Tijd Huldiging
17:50 uur Prijsuitreiking Gabinova Jeugdtriathlon