Algemene informatie voor de deelnemers van de Gabinova Jeugdtriathlon Klazienaveen.

Algemene informatie:

Naast de “volwassen triathlons” en de kindertriathlon organiseren we dit jaar, tijdens de 15e Heller & Heller Triathlon Klazienaveen, voor de jeugd van 12 t/m 15 jaar een speciale jeugdtriathlon, die in alle onderdelen lijkt op de officiële triathlon.

Wedstrijdinformatie:

Er zal zowel een JJC Jeugd afstand (1/16e triathlon, 375 m. zwemmen, 10 km fietsen, 2,5 km lopen) als een JJC Junioren afstand (1/8etriathlon, 750 m. zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen) worden afgelegd.

Er wordt gezwommen in het van Echtenskanaal onder begeleiding van de reddingsbrigade Zuid Oost Drenthe. Vervolgens mag er op racefietsen (maar ook op mtb’s of stadsfietsen) worden gefietst over een gedeelte van het officiële parcours. Nadat je als laatste onderdeel een ronde hebt gelopen finish je uiteindelijk over de rode loper, onder onze prachtige finishboog.

Deze wedstrijd is onderdeel van het Jeugd- en juniorencircuit van de triathlonbond. Kijk op de pagina van de triathlonbond voor meer informatie en inschrijving.

Afhalen startnummers:

De wedstrijdbescheiden kunnen worden afgehaald op het wedstrijdsecretariaat nabij de wisselzone. Onderstaand de openingstijden van het wedstrijdsecretariaat:

  • Zaterdag 8 juli: 08:00 - 16:00
  • Zondag 9 juli: 08:00 - 15:00

Parkeerinformatie:

De wedstrijdlocatie bevindt zich rondom het Esdalcollege in Klazienaveen: Van Echtenstraat 22, 7891 LM Klazienaveen.

Om atleten en omwonenden zo weinig mogelijk overlast te bezorgen van aankomende en vertrekkende atleten is er een speciale parkeerroute. Deze staat met pijlen aangegeven zodra u Klazienaveen binnenkomt. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar op het marktplein nabij het Esdal College, de Voeghoutenstraat en aan de Schoorstraat. Op bijgaande kaart de route vanaf de parkeerplaatsen naar het Wedstrijdsecretariaat.

Het laden en lossen van teamtenten kan nabij het finishgebied. Het makkelijkste is om de borden van de parkeerroute te volgen en daarna te navigeren naar Omloop 8. Na het laden en lossen kunnen de voertuigen op onderstaande parkeerplaatsen geparkeerd worden.

Adres parkeerplaatsen:

  • P1 Van Echtenstraat 22: Wedstrijdsecretariaat, voornamelijk voor laden en lossen
  • P2 Voeghoutenstraat: Stellingstraat Zuidzijde 4, 7891 JA Klazienaveen
  • P3 Schoorstraat: Lange Spruitstraat 73, 7891 JZ Klazienaveen

Aanrijroute Wedstrijdsecretariaat

Briefing:

Voor de start van elke wedstrijd vindt er aan de kanaalkant bij het brugwachtershuisje een briefing plaats. Kijk in het programma hoe laat de briefing van hou serie is. Er wordt je dringend verzocht bij deze briefings aanwezig te zijn zodat je geen belangrijke wedstrijdinformatie mist

Vertrektijden en vertrekplaats bus:

Alle atleten worden met een pendelbus, die continu heen en weer rijdt, naar de start gebracht. Deze bus vertrekt vlak bij de wisselzone, vanaf de Langestraat (volg hiervoor de borden). Onderstaand de vertrektijden van de bus. Ons advies is om tijdig de bus te nemen, zodat je de start niet mist! De bussen zijn beschikbaar gesteld door Lanting Reizen.

Jeugd 9:40
Junioren 10.00
Halve: 10:10 / 10:20 / 10:30 /10:40
OD: 12:30 / 12:40
Sprint: 14:30 / 14:40Triathlon Klazienaveen Zwemmen

Finish:

De finish van de Triathlon Klazienaveen bereik je wanneer je via de rode loper eindigt onder onze finishboog. Na de finish word je opgevangen door onze vrijwilligers die met drankjes en fruit voor je klaar staan. Natuurlijk ligt er ook een mooie herinnering voor je klaar.

Huldigingen:

De huldiging van de jeugdtriathlon staat gepland direct na de finish van de laatste atleet in de laatste startgroep. De huldigingen vinden plaats op het podium van RTV Drenthe in het atletengebied bij de finish, maar is zowel voor atleten als toeschouwers vanachter de hekken prima te volgen.

Tijd Huldiging
12:00 uur Prijsuitreiking Gabinova Jeugdtriathlon, JJC Jeugd
12:00 uur Prijsuitreiking Gabinova Jeugdtriathlon, JJC Junioren