Interview Britt en Dylano Hof:

Britt (9) en Dylano (7) Hof zijn al enkele jaren deelnemer aan onze kindertriathlon. Ze zijn allebei erg sportief aangelegd en altijd aan het sporten.

Jullie doen al een aantal jaar mee aan de kindertriathlon. Wat vinden jullie er zo leuk aan?
Britt en Dylano geven beiden volmondig aan dat het gewoon leuk is omdat het een sport is! Beide zijn erg sportief aangelegd. Ze doen aan voetbal, paardrijden en hardlopen. Daarnaast gaan Britt en Dylano ook nog naar de voetbalschool van Michel van Oostrum. Britt is spits in F1 en Dylano is keeper in F2 van KZC.

Zijn er veel uit jullie voetbalteam, sportvereniging of klas die ook mee doen met de triathlon?
Dylano: “Vorig jaar deed ik de triathlon samen met iemand uit mijn team, Maarten Wisman. Daarvoor deed ik samen met iemand anders van voetbal (Thijs Potters), maar die doet nu alleen mee.” Britt: “Bij mij van voetbal doet er niemand mee en uit mijn klas natuurlijk Nora, mijn teamgenoot en ook nog wel wat meer kinderen.”

Dylano, jij doet dus met Maarten mee als team “De schrik van Klazienaveen”. Moeten de tegenstanders bang zijn voor jullie?
Dylano : “Ik heb vorig jaar en het jaar daarvoor ook meegedaan, eerst met Thijs, toen met Maarten en alle twee keer zijn we eerste geworden” .

Britt, jij deed altijd alleen mee en doet nu in team “TopGirls on Tour” mee met Nora Bron, hoe komt dat zo?
Britt: “Ik vind het zwemmen eigenlijk niet zo leuk en daarom heb ik Nora gevraagd. De vorige keer ben ik wel 5 minuten verloren omdat ik mijn badmuts af moest doen, wat niet lukte. Dat hoeft nu niet, nu we een trio zijn.” “Maar alleen mee doen vond ik ook altijd wel heel leuk”.

Wat is jouw taak in het team? Ben jij zwemmer, fietser of loper?
Dylano: “Ik ga zwemmen!” Britt: “Ik ga fietsen en lopen

Wat vind je het moeilijkste van de triathlon? En wat natuurlijk het makkelijkste.
Britt: “Ik vind zwemmen het moeilijkst, ik vind het wel leuk, maar niet als sport”. Dylano: “Ik vind hardlopen het moeilijkst, ik doe het wel en ik heb ook de Rietplasloop en de jeugdlopen van het Drenthe loopfestijn gelopen, maar ik vind het wel moeilijk

Trainen jullie speciaal voor de kindertriathlon?
“Wij lopen nu soms hard met papa en mama en straks gaan we weer zwemmen. Ook gaan we af en toe op de mountainbike.”

Daarnaast wordt er natuurlijk al erg veel getraind voor de sporten: 3 x trainen voor voetbal, 2 x paardrijden, voetbalschool en 1 x een wedstrijd. Vader geeft aan dat Britt een strebertje is en Dylano vooral een doorzetter.

Hebben jullie al eens een prijs gewonnen met de kindertriathlon?
Britt: “Ik ben het eerste jaar dat ik meedeed 2e geworden en het tweede jaar 4e, op drie seconden na geen prijs gewonnen, dat was erg jammer.”
Dylano: “Ik ben twee jaar achter elkaar eerste geworden in een team. Eerst met Thijs (Potters) en daarna met Maarten (Wisman).

Hebben jullie al eens meegedaan aan een trainingsochtend? En wat vonden jullie er van?
Beide antwoorden: “We vinden de trainingsochtend erg leuk”. Britt vraagt of je ook als je mee doet aan een trio alle drie de dingen mee mag doen met de trainingsochtend? Natuurlijk mag dit! De trainingsochtend is juist om de verschillende onderdelen te leren kennen en zo zie je ook wat je teamgenoot moet doen tijdens de triathlon.

Gaan jullie dit jaar ook mee doen mee doen met de trainingsochtend op 9 juli?
Dat gaan we zeker weer doen.” geven ze beiden volmondig aan.

De ouders: “Door de trainingsochtend zijn de kinderen wat zekerder. Ze weten dan hoe de route precies gaat, want ze zijn toch altijd bang verkeerd te fietsen.

Wij wensen Britt (samen met Nora) en Dylano (samen met Maarten) heel veel succes tijdens de kindertriathlon.