Parcourskaarten van de Gabinova Familietriathlon Klazienaveen.

 

Parcoursen - Algemene informatie

In onderstaande tabbladen in het kort de omschrijvingen van de verschillende onderdelen inclusief afbeeldingen. Klik op de verschillende afbeeldingen om een PDF van deze kaart te downloaden. Via onderstaande link kan een PDF van het totale parcours inclusief parc fermé worden gedownload.

 

Download hier de PDF met alle parcourskaarten

Wisselzone
De wisselzone is in de nabije omgeving van het Esdal College aan de Jonkheer M.W.C. de Jongestraat. Bied je fiets en helm ter controle aan bij de ingang van de wisselzone. Zet je fiets op de plaats met jouw nummer en verken de situatie in de wisselzone. Waar kom ik er in, hoe ga ik er uit om te fietsen en hoe om te lopen?
Na het zwemmen arriveer je vanuit het van Echtenskanaal via een “tijdelijk” verkeersvrije oversteek en een aanlooproute, die voorzien is van vloerbedekking, in de wisselzone. Zet voordat je je fiets pakt eerst je helm op, maak deze vast en pak dan pas je fiets en loop daarmee naar de uitgang van de wisselzone. Zorg dat je nummer op je rug zit. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. Stap na het fietsen vóór de wisselzone van je fiets. Hang eerst je fiets op en doe dan pas je helm af.
Doe je loopschoenen aan en draag je startnummer op je borst. Na de wedstrijd kun je je fiets weer halen op vertoon van je startnummer.

Triathlon omgeving wisselzoneTriathlon omgeving wisselzone

Zwemparcours
Het zwemmen vindt net als voorgaande jaren plaats in het van Echtenskanaal en gaat in één rechte lijn. De deelnemers worden, voor de start, met bussen naar de startplek gebracht.

Triathlon Klazienaveen Zwemmen

Fietsparcours
Het fietsparcours van de Gabinova Familietriathlon is 10 km lang. Startend door het centrum, fietsen langs de “oude” turffabriek Norit/Cabot, door het tuinbouwgebied en door de prachtige natuur van Zuid Oost Drenthe op een snel en veilig parcours.
Afgezien van een gedeelte in de buurt van de wisselzone is het parcours niet afgesloten voor het andere verkeer. Wel is het goed beveiligd. De te volgen route wordt aangegeven door middel van pijlen langs de weg.

Na het fietsen doorrijden naar de wisselzone voor het wisselen naar het lopen.

Jeugd-Junioren Triathlon Klazienaveen Fietsparcours

Triathlon Klazienaveen Detail fietsparcours Centrum, Wisselzone en Finish

Loopparcours

Het loopparcours van de Gabinova Familietriathlon gaat vanaf de wisselzone rechtsaf langs het Esdal college. Vanaf de wisselzone loop je rechtsaf langs het Esdal college. Via de Bovenkruier, het Kruiwerk en de Plecht loop je door het bos en via de Dordsedijk terug naar het Esdal College en de Finish. Het loopparcours is grotendeels verhard.

Triathlon Klazienaveen Loopparcours

Penaltybox/coachpost

Coachpost:

Aan de Noorderkeerkring is een bij de verzorgingspost een coachpost ingericht, waar coaches op het fietsparcours hun atleten kunnen voorzien van bidons en andere voedingsmiddelen.
Adres coachpost: t.h.v. Noorderkeerkring 157, 7891 CW Klazienaveen

Penaltybox fietsparcours

In de Venus is een Penaltybox voor het fietsparcours ingericht. Hier worden de “straffen uitgezeten” die door de NTB jury zijn uitgedeeld op het fietsparcours.Triathlon Klazienaveen PenaltyBox en Coachpost

Penaltybox loopparcours

Direct na de wisselzone is op het loopparcours een penaltybox voor het loopparcours. Hier worden de “straffen uitgezeten” die door de NTB jury zijn uitgedeeld in de wisselzone en op het loopparcours.

Triathlon Klazienaveen Loopparcours

Finishgebied

De finish van de Triathlon Klazienaveen bevindt zich nabij het gezellige centrum van Klazienaveen, op het terrein van het Esdal College. Na het finishen over de rode loper worden de deelnemers opgevangen in een speciale finish-area die alleen toegankelijk is voor atleten en organisatie.

Finish gebied