Algemene informatie voor de deelnemers van de Gabinova Familietriathlon Klazienaveen.

Nieuw! Familietriathlon – Beleef de triathlon!

Nieuw bij de Triathlon Klazienaveen, uniek in Nederland: De Familietriathlon.  Wil jij ook eens samen met je vader, moeder, broer, tante, opa, oma, buurvrouw, buurman of wie je ook bedenkt, de triathlon beleven? Geef je dan op voor onze nieuwe Familietriathlon op zondag 11 juli.

Wat houdt dit exact in?

Deze triathlon gaat om de beleving, het samen volbrengen van de triathlon. Je schrijft je in als team en in principe volbreng je alle triathlon-onderdelen samen. Het staat je echter vrij om als team zelf te bepalen of en zo ja, welke onderdelen je samen, dan wel individueel gaat afleggen.

Doelgroep:

Iedereen die op een leuke manier kennis wil maken met de triathlonsport, ongeacht conditie, fysieke gesteldheid, leeftijd, angst of beperking. De enige voorwaarde is dat je voor het zwemmen in het bezit moet zijn van zwemdiploma A.

Wedstrijdinformatie:

Het is een recreatieve 1/16e triathlon: 375 m. zwemmen, 10 km fietsen, 2,5 km lopen

Er wordt gezwommen in het van Echtenskanaal onder begeleiding van de reddingsbrigade Zuid Oost Drenthe. Vervolgens mag er op racefietsen (maar ook op mtb’s of stadsfietsen) worden gefietst over een gedeelte van het officiële parcours. Nadat je als laatste onderdeel een ronde hebt gelopen finish je uiteindelijk over de rode loper, onder onze prachtige finishboog.

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen samen met een eigen team, schrijf je dan snel in.

Meedoen aan deze wedstrijd kost €5,– per team. Tijdens de triathlon wordt bij elke deelnemer de tijden geregistreerd met een chip die om de enkel wordt gedragen, net als bij de professionele atleten.

Kijk voor onze jeugd- en kinderwedstrijden op de pagina’s jeugdtriathlon en kindertriathlon.

Afhalen startnummers:

De wedstrijdbescheiden kunnen worden afgehaald op het wedstrijdsecretariaat nabij de wisselzone. Onderstaand de openingstijden van het wedstrijdsecretariaat:

  • Zaterdag 8 juli: 08:00 - 16:00
  • Zondag 9 juli: 08:00 - 15:00

Starttijden:

16:50 uur Gabinova Familietriathlon

Parkeerinformatie:

De wedstrijdlocatie bevindt zich rondom het Esdalcollege in Klazienaveen: Van Echtenstraat 22, 7891 LM Klazienaveen.

Om atleten en omwonenden zo weinig mogelijk overlast te bezorgen van aankomende en vertrekkende atleten is er een speciale parkeerroute. Deze staat met pijlen aangegeven zodra u Klazienaveen binnenkomt. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar op het marktplein nabij het Esdal College, de Voeghoutenstraat en aan de Schoorstraat. Op bijgaande kaart de route vanaf de parkeerplaatsen naar het Wedstrijdsecretariaat.

Het laden en lossen van teamtenten kan nabij het finishgebied. Het makkelijkste is om de borden van de parkeerroute te volgen en daarna te navigeren naar Omloop 8. Na het laden en lossen kunnen de voertuigen op onderstaande parkeerplaatsen geparkeerd worden.

Adres parkeerplaatsen:

  • P1 Van Echtenstraat 22: Wedstrijdsecretariaat, voornamelijk voor laden en lossen
  • P2 Voeghoutenstraat: Stellingstraat Zuidzijde 4, 7891 JA Klazienaveen
  • P3 Schoorstraat: Lange Spruitstraat 73, 7891 JZ Klazienaveen

Aanrijroute Wedstrijdsecretariaat

Briefing:

Voor de start van elke wedstrijd vindt er aan de kanaalkant bij het brugwachtershuisje een briefing plaats. Kijk in het programma hoe laat de briefing van hou serie is. Er wordt je dringend verzocht bij deze briefings aanwezig te zijn zodat je geen belangrijke wedstrijdinformatie mist

Vertrektijden en vertrekplaats bus:

Alle atleten worden met een pendelbus, die continu heen en weer rijdt, naar de start gebracht. Deze bus vertrekt vlak bij de wisselzone, ter hoogte van de brandweerkazerne (volg hiervoor de borden) en zal tot een half uur voor de start rijden. Ons advies is om tijdig de bus te nemen, zodat je de start niet mist! De bussen zijn beschikbaar gesteld door Lanting Reizen.

Triathlon Klazienaveen Zwemmen

Finish:

De finish van de Triathlon Klazienaveen bereik je wanneer je via de rode loper eindigt onder onze finishboog. Na de finish word je opgevangen door onze vrijwilligers die met drankjes en fruit voor je klaar staan. Natuurlijk ligt er ook een mooie herinnering voor je klaar.

Uitslagen:

De uitslagen zullen wij publiceren op onze website.