Aan:                      de bewoners van Klazienaveen en omgeving
Betreft:                Triathlon Klazienaveen van 16 juli a.s.

Geachte bewoner(s),

Zoals u wellicht al heeft vernomen staat Klazienaveen en omgeving op 16 juli een beetje op zijn kop. Vanaf 11:00 uur gaat dan namelijk een triathlon met naar verwachting zo’n 800 deelnemers van start in het centrum van Klazienaveen.

Na de 1900 meter zwemmen, stappen de atleten rond 11:30 uur in de wisselzone aan het van Echtenskanaal op hun fiets voor de 1,2 of 4 ronden fietsen met een afstand van 23 kilometer. Een kaart van het fietsparcours vindt u op onze website: Klik hier voor de kaart.

De eerste fietser wordt rond 12:50 uur weer terugverwacht in de wisselzone, om zijn fietsschoenen te verruilen voor zijn loopschoenen om aan het afsluitende onderdeel te beginnen. Het loopgedeelte bestaat uit 1,2 of 4 ronden en loopt via het parcours: Klik hier voor de kaart. De eerste winnaar wordt omstreeks 14:30 uur verwacht bij de finish bij de “witte olifant”. De laatste loper zal daar rond 18:00 uur arriveren.

Voorafgaand aan de triathlon is er nog een jeugd- en kindertriathlon die voornamelijk in het centrum en de sterrenbuurt van Klazienaveen zal plaatsvinden, maar hier is altijd de mogelijkheid om tussen de verschillende startgroepen uw woning te bereiken of te verlaten op aanwijzen van de verkeersregelaars. Klik hier voor de pagina’s van de kindertriathlon en van de jeugdtriathlon.

Zoals u hieruit kunt opmaken is ook uw straat opgenomen in het loop/fietsparcours en wij vragen dan ook begrip van uw kant. Het kan zijn dat uw woning op de wedstrijddag iets minder goed te bereiken is. Bovendien willen wij u vragen het parcours zoveel mogelijk vrij te houden van geparkeerde auto’s en alleen als het echt niet anders kan toch uw auto te gebruiken. Een deel van het parcours wordt zelfs volledig afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Hierover kunt u alles lezen in het huis-aan-huisblad, waarin de gemeente de afgegeven vergunningen en de te nemen verkeersmaatregelen publiceert. Wilt u toch uw woning verlaten met de auto, neem dan deze brief mee als bewijs dat u aanwonend bent.

Het complete parcours wordt beveiligd met behulp van gecertificeerde verkeersregelaars. We zouden het bijzonder op prijs stellen als u de aanwijzingen van deze verkeersregelaars zo goed mogelijk wilt opvolgen en altijd met de fietsrichting mee rijdt. Uiteraard zien wij u het liefst terug als toeschouwer of wellicht zelfs als deelnemer of vrijwilliger tijdens ons evenement.

Wij hopen op uw medewerking, zodat het voor vrijwilligers, toeschouwers en deelnemers een onvergetelijk evenement kan worden. Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact met ons op. Wellicht tot ziens op 16 juli.

Met vriendelijke groeten, namens de organisatie Stichting Triathlon Klazienaveen

info@triathlonklazienaveen.nl
Voor vragen: 06-53144045