“De Witte Olifant” Jeugd- en Kindertriathlon van Klazienaveen:

Logo "De Witte Olifant"

Zondag 15 juli vindt alweer de 12e Triathlon van Klazienaveen plaats. Dit jaar is er wederom speciaal voor de jeugd van 5 t/m 15 jaar een Jeugd- en kindertriathlon. Voor de kinderen van 5 t/m 12 jaar is er een prestatietriathlon, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. Hierbij mag alléén met een gewone stadsfiets of mountainbike worden gefietst (dus GEEN racefietsen). Het parcours bevindt zich geheel in de buurt van het centrum van Klazienaveen.  Enige vereiste is dat je in het bezit bent van je zwemdiploma A. Voor de oudere jeugd van 12 t/m 15 jaar is er de 1/16e jeugdtriathlon, waarbij ook wordt gezwommen in het Neptunusbad, maar vervolgens zal worden gefietst door het  landelijke kassen-gebied rondom Klazienaveen, waarna er over het officiële parcours wordt gelopen. De finish is, net als voorgaande jaren, bij onze hoofdsponsor “de Witte Olifant”. Hierbij mag wel gebruik worden gemaakt van racefietsen, omdat het een langere afstand is. Naast individuele deelname is er bij alle afstanden  de mogelijkheid om mee te doen als team, waarbij ieder teamlid een ander deel van de triathlon voor zijn rekening neemt. Er wordt gestart in 5 categorieën:

  • Leeftijdscategorie 12 t/m 15 jaar (1/16e triathlon)
  • Leeftijdscategorie 11 en 12 jaar
  • Leeftijdscategorie 9 en 10 jaar
  • Leeftijdscategorie 7 en 8 jaar
  • Leeftijdscategorie 5 en 6 jaar

Er zijn prijzen voor de beste jongens, meisjes en teams en natuurlijk hebben we voor iedere deelnemer een mooie medaille en een vrijkaartje voor de zwembaden van de gemeente Emmen. Je kunt je inschrijven via onderstaand formulier. Tevens kun je hier extra informatie vinden, zoals de loop- en fietsroute, de deelnemerslijst, etc. Inschrijven kan tot dinsdag 10 juli. Er is geen na-inschrijving en VOL=VOL!  Het maximale aantal deelnemers aan deze triathlon bedraagt 40 per startgroep. Dus wees er snel bij! Houdt onze facebook-pagina: www.facebook.com/kindertriathlonklazienaveen in de gaten voor actuele informatie omtrent de trainingsochtend, afhalen startnummers, laatste mededelingen, vol=vol meldingen, etc.

Programma:

Zaterdag 14 juli
Van 14:00 uur tot 17:00 uur Informatie en mogelijkheid voor het afhalen van de startnummers etc. bij het inschrijfbureau in het Esdalcollege logo-esdal-college
Zondag 15 juli
Van 08:00 uur tot 10:00 uur Informatie en afhalen startnummers en informatie in het neptunusbad. Logo Neptunesbad Klazienaveen
08:30 uur Start jeugdtriathlon 12 t/m 15 jaar, 250 m. zwemmen – 9 km. fietsen – 2,5 km. lopen logo-de-witte-olifant
09:30 uur Kinderen startgroep 1, 11 en 12 jaar 100 m. zwemmen – 3 km. fietsen – 1 km. lopen
09:55 uur Kinderen startgroep 2, 9 en 10 jaar 75 m. zwemmen – 3 km. fietsen – 750 m. lopen
10:20 uur Kinderen startgroep 3, 7 en 8 jaar 50 m. zwemmen – 1,2 km. fietsen – 500 m. lopen
10:40 uur Kinderen startgroep 4, 5 en 6 jaar 25 m. zwemmen – 1,2 km. fietsen – 350 m. lopen
11:00 uur Prijsuitreiking
12:30 uur Sluiting wisselzone Meridiaan

Parcours kindertriathlon:

In onderstaande tabbladen plattegronden van de verschillende onderdelen inclusief voor de ouders de “route terug naar het centrum”. Klik op de verschillende afbeeldingen om een PDF van het onderdeel te downloaden. Via onderstaande link kan een PFD van het totale parcours worden gedownload.

Download hier de PDF

Situatie zwembad:

De start van de kindertriathlon is in het Neptunusbad, Boogschutter 23. Hier is ook het inschrijfbureau voor het afhalen van de startbescheiden gevestigd. De wisselzone is op het grasveld naast het zwembad. Zet je fiets, helm, en kleding in het juiste vak (startserie). Verken alvast de wisselzone: Waar kom ik het zwembad uit, hoe kom ik bij mijn fiets, waar ga ik langs naar het begin van het fietsparcours. Daarna ga je naar het zwembad voor de start van jouw startserie. Na het zwemmen, terug in de wisselzone, zet je eerst helm op, pak je vervolgens je fiets en loop je daarmee naar de uitgang van de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone aan de Meridiaan (bewaakt tot 12:30 uur).

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Fietsen startgroep 1 en 2:

Het fietsparcours is in het centrum van Klazienaveen. Startgroep 1 en 2 (Leeftijd 9 t/m 12 jaar) fietsen 3 km. De start van het fietsparcours is bij het Neptunusbad. Daarna worden er twee ronden door de sterrenbuurt gefietst, wat zorgt voor leuke doorkomsten in het centrum van Klazienaveen. Het parcours is goed beveiligd en de route wordt aangegeven door middel van pijlen en verkeersregelaars. Na de 2e ronde doorrijden naar de wisselzone aan het begin van de meridiaan, waar vervolgens moet worden afgestapt vóór de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. In de wisselzone aan de Meridiaan mogen de deelnemers NIET door de ouders geholpen worden, OOK niet de deelnemers van de jongste startgroepen niet. Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone aan de Meridiaan (Uiterlijk 12:30. uur)

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Fietsen startgroep 3 en 4:

Het fietsparcours is in het centrum van Klazienaveen. Startgroep 3 en 4 (Leeftijd 5 t/m 8 jaar) fietsen 1,2 km. De start van het fietsparcours is bij het Neptunusbad. Daarna wordt er door de sterrenbuurt naar het centrum gefietst, wat zorgt voor een leuke doorkomst in het centrum van Klazienaveen. Het parcours is goed beveiligd en de route wordt aangegeven door middel van pijlen en verkeersregelaars. Direct na doorkomst in het centrum doorrijden naar de wisselzone aan het begin van de Meridiaan, waar vervolgens moet worden afgestapt vóór de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. In de wisselzone aan de Meridiaan mogen de deelnemers NIET door de ouders geholpen worden, OOK niet de deelnemers van de jongste startgroepen niet. Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone aan de Meridiaan. (Uiterlijk 12:30 uur)

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Wisselzone Meridiaan:

In de wisselzone mag niet gefietst worden. De deelnemers moeten afstappen voordat ze de wisselzone ingaan. In de wisselzone aan de Meridiaan mogen de deelnemers NIET door de ouders geholpen worden. OOK de deelnemers van de jongste series niet!

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Lopen:

Vanaf de wisselzone aan de Meridiaan lopen de deelnemers via het Van Echtenskanaal over een heen en terugparcours, vervolgens voor de rabobank langs en via de Langestraat door het gezellige centrum van Klazienaveen. Het keerpunt is duidelijk aangegeven door een pion. De finish is bij onze hoofdsponsor: De Witte Olifant. Het startnummer moet op de borst worden gedragen. Deelnemers van startgroep 1, 11 en 12 jaar, lopen 1000 m. Deelnemers van startgroep 2, 9 en 10 jaar, lopen 750 m. Deelnemers van startgroep 3, 7 en 8 jaar, lopen 500 m. Deelnemers van startgroep 4, 5 en 6 jaar lopen 350 m.

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Finish:

De Finish is vóór de Witte Olifant, hoofdsponsor van de kindertriathlon.

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Route ouders van het zwembad naar het centrum:

Om te voorkomen dat ouders en kinderen elkaar kruizen of hinderen tijdens de triathlon hebben we een speciale route voor ouders. Deze route is de snelste weg van het zwembad naar de wisselzone aan de Meridiaan. Er zijn in deze route twee plekken waar u het parcours oversteekt. Wilt u hierbij opletten dat u de deelnemers voorrang geeft! In de wisselzone aan de Meridiaan mag door ouders niet geholpen worden. De fietsen uit de wisselzone kunnen na afloop weer opgehaald worden na vertoon van startbewijs (uiterlijk 12:30 uur).

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Parcours jeugdtriathlon:

In onderstaande tabbladen plattegronden van de verschillende onderdelen inclusief voor de ouders de “route terug naar het centrum”. Klik op de verschillende afbeeldingen om een PDF van het onderdeel te downloaden. Via onderstaande link kan een PFD van het totale parcours worden gedownload.

Download hier de PDF

Situatie zwembad:

De start van de jeugdtriathlon is in het Neptunusbad, Boogschutter 23. Hier is ook het inschrijfbureau voor het afhalen van de startbescheiden gevestigd. De wisselzone is op het grasveld naast het zwembad. Zet je fiets, helm, en kleding in het juiste vak (startserie). Verken alvast de wisselzone: Waar kom ik het zwembad uit, hoe kom ik bij mijn fiets, waar ga ik langs naar het begin van het fietsparcours. Daarna ga je naar het zwembad voor de start van jouw startserie. Na het zwemmen, terug in de wisselzone, zet je eerst helm op, pak je vervolgens je fiets en loop je daarmee naar de uitgang van de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone aan de Meridiaan (bewaakt tot 12:30).

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Fietsen:

De fietsronde is 9 km lang en finisht in het centrum van Klazienaveen in de wisselzone aan de Meridiaan. Vanuit de wisselzone bij het zwembad fiets je linksaf via de Planeet, Kazerneweg en de Streek richting het tuinbouwgebied en door de prachtige natuur van Zuid Oost Drenthe op een snel en veilig parcours.
Afgezien van een gedeelte in de buurt van de wisselzones is het parcours niet afgesloten voor het andere verkeer. Wel is het goed beveiligd. De te volgen route wordt aangegeven door middel van pijlen langs de weg.
Aan het eind van de fietsronde doorrijden naar de wisselzone aan de Meridiaan, waar vervolgens moet worden afgestapt vóór de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan.

Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone aan de Meridiaan (Uiterlijk 12:30).

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Wisselzone Meridiaan:

In de wisselzone mag niet gefietst worden. De deelnemers moeten afstappen voordat ze de wisselzone ingaan. In de wisselzone aan de Meridiaan mogen de deelnemers NIET door de ouders geholpen worden.

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Lopen:

Vanaf de wisselzone aan de Meridiaan loop je via de Van Echtenskanaal NZ over het officiële parcours naar het keerpunt op de Kloostermanswijk. Vanaf het keerpunt terug via de Van Echtenskanaal NZ, voor de RABO bank langs en via de langestraat naar de finish bij onze hoofdsponsor: De Witte Olifant. Het startnummer moet op de borst worden gedragen.

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Finish:

De Finish is vóór de Witte Olifant, hoofdsponsor van de kindertriathlon.

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Route ouders van het zwembad naar het centrum:

Om te voorkomen dat ouders en kinderen elkaar kruizen of hinderen tijdens de triathlon hebben we een speciale route voor ouders. Deze route is de snelste weg van het zwembad naar de wisselzone aan de Meridiaan. Er zijn in deze route twee plekken waar u het parcours oversteekt. Wilt u hierbij opletten dat u de deelnemers voorrang geeft! In de wisselzone aan de Meridiaan mag door ouders niet geholpen worden. De fietsen uit de wisselzone aan de Meridiaan kunnen na afloop weer opgehaald worden na vertoon van startbewijs (uiterlijk 12:30).

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Inschrijven:

Deelnemen aan de Witte Olifant jeugd- en kindertriatlon geschiedt geheel op eigen risico!

Vul onderstaand formulier in wanneer je, om wat voor reden dan ook, niet mee kunt doen aan de wedstrijd, zodat anderen de kans krijgen om mee te doen.

Uitslagen:

Uitslagen 2017:

Kinderen 4 – 6 jaar Per categorie
7 – 8 jaar Per categorie
9 – 10 jaar Per categorie
11 – 12 jaar Per categorie
Jeugd 12 – 15 jaar Per categorie

Uitslagen 2016:

Kinderen 4 – 6 jaar Per categorie
7 – 8 jaar Per categorie
9 – 10 jaar Per categorie
11 – 12 jaar Per categorie
Jeugd 12 – 15 jaar Per categorie

Uitslagen 2016:

Kinderen 4 – 6 jaar Per categorie
7 – 8 jaar Per categorie
9 – 10 jaar Per categorie
11 – 12 jaar Per categorie

Uitslagen 2014:

Kinderen 4 – 6 jaar Per categorie
7 – 8 jaar Per categorie
9 – 10 jaar Per categorie
11 – 12 jaar Per categorie

2013:

Kinderen 5 – 8 jaar Per categorie
9 – 12 jaar Per categorie

2012:

Kinderen Groep 1 – 2 Per categorie
Groep 3 – 4 Per categorie
Groep 5 – 6 Per categorie
Groep 7 – 8 Per categorie