“De Witte Olifant” Kindertriathlon Klazienaveen

Zondag 15 juli 2018

 

— Kinderen —

 

 

 

 

 

 

 

Ook dit jaar, tijdens de 11e Plus Fischer Triathlon van Klazienaveen, wordt er speciaal voor de kinderen van 5 t/m 12 jaar die in het bezit zijn van een A diploma weer een prestatie-triathlon georganiseerd.

Hoofdsponsor van dit evenement is eetcafé “De Witte Olifant”. De Triathlon bestaat uit: zwemmen-fietsen-lopen, waarbij het fietsgedeelte een “dikke banden race” is. Racefietsen zijn dus NIET toegestaan. De start, dus het zwemmen, vindt plaats in het Neptunusbad en vervolgens is het fiets- parcours richting het centrum. Tot slot gaan jullie nog hardlopen over het officiële triathlon-parcours en finishen jullie bij onze hoofdsponsor “de witte Olifant”.

Je kunt er voor kiezen om alle onderdelen helemaal alleen te doen, maar je kunt ook samen met een klasgenoot, vriendje of vriendinnetje meedoen als team. Dan gaan jullie samen afspreken wie er gaat zwemmen, fietsen en wie er gaat lopen.

Er wordt gestart in 4 categorieën: Leeftijdscategorie 5 en 6 jaar, leeftijdscategorie 7 en 8 jaar, leeftijdscategorie 9 en 10 jaar, leeftijdscategorie 11 en 12 jaar.

Er zijn bekers voor de snelste 3 jongens, meisjes en trio’s per categorie, maar omdat meedoen belangrijker is dan winnen hebben we voor iedere deelnemer een mooie medaille en een vrijkaartje voor de zwembaden van de gemeente Emmen.

Inschrijven kan tot vrijdag 14 juli, er is geen na-inschrijving en VOL=VOL!

Het maximale aantal deelnemers aan deze triathlon (per serie) bedraagt 40. Dus wees er snel bij!

Houdt de facebook-pagina: www.facebook.com/kindertriathlonklazienaveen in de gaten voor actuele informatie omtrent trainingsavonden, afhalen startbescheiden, etc.

Programma:

Zaterdag 15 juli
Van 14:00 uur
tot 17:00 uur
Informatie en mogelijkheid voor het afhalen van de startnummers etc. bij het inschrijfbureau in het Esdalcollege logo-esdal-college
Zondag 16 juli
Van 08:00 uur
tot 10:00 uur
Informatie en afhalen startnummers en informatie in het neptunusbad. Logo Neptunesbad Klazienaveen
09:30 uur Startgroep 1, 11 en 12 jaar
100 m. zwemmen – 3 km. fietsen – 1 km. lopen
logo-de-witte-olifant
09:55 uur Startgroep 2, 9 en 10 jaar
75 m. zwemmen – 3 km. fietsen – 750 m. lopen
10:20 uur Startgroep 3, 7 en 8 jaar
50 m. zwemmen – 1,2 km. fietsen – 500 m. lopen
10:40 uur Startgroep 4, 5 en 6 jaar
25 m. zwemmen – 1,2 km. fietsen – 350 m. lopen
11:00 uur Prijsuitreiking
12:30 uur Sluiting wisselzone Meridiaan

Parcours:

In onderstaande tabbladen plattegronden van de verschillende onderdelen inclusief voor de ouders de “route terug naar het centrum”. Klik op de verschillende afbeeldingen om een PDF van het onderdeel te downloaden. Via onderstaande link kan een PFD van het totale parcours worden gedownload.

Download hier de PDF

 

Situatie zwembad:

De start van de kindertriathlon is in het Neptunusbad, Boogschutter 23. Hier is ook het inschrijfbureau voor het afhalen van de startbescheiden gevestigd.

De wisselzone is op het grasveld naast het zwembad. Zet je fiets, helm, en kleding in het juiste vak (startserie). Verken alvast de wisselzone: Waar kom ik het zwembad uit, hoe kom ik bij mijn fiets, waar ga ik langs naar het begin van het fietsparcours. Daarna ga je naar het zwembad voor de start van jouw startserie.

Na het zwemmen, terug in de wisselzone, zet je eerst helm op, pak je vervolgens je fiets en loop je daarmee naar de uitgang van de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone aan de Meridiaan (bewaakt tot 12:30 uur).

 

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

 

 

Fietsen startgroep 1 en 2:

Het fietsparcours is in het centrum van Klazienaveen. Startgroep 1 en 2 (Leeftijd 9 t/m 12 jaar) fietsen 3 km.
De start van het fietsparcours is bij het Neptunusbad. Daarna worden er twee ronden door de sterrenbuurt gefietst, wat zorgt voor leuke doorkomsten in het centrum van Klazienaveen. Het parcours is goed beveiligd en de route wordt aangegeven door middel van pijlen en verkeersregelaars. Na de 2e ronde doorrijden naar de wisselzone aan het begin van de meridiaan, waar vervolgens moet worden afgestapt vóór de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. In de wisselzone aan de Meridiaan mogen de deelnemers NIET door de ouders geholpen worden, OOK niet de deelnemers van de jongste startgroepen niet.

Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone aan de Meridiaan (Uiterlijk 12:30. uur)

 

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

 

 

Fietsen startgroep 3 en 4:

Het fietsparcours is in het centrum van Klazienaveen. Startgroep 3 en 4 (Leeftijd 5 t/m 8 jaar) fietsen 1,2 km.
De start van het fietsparcours is bij het Neptunusbad. Daarna wordt er door de sterrenbuurt naar het centrum gefietst, wat zorgt voor een leuke doorkomst in het centrum van Klazienaveen. Het parcours is goed beveiligd en de route wordt aangegeven door middel van pijlen en verkeersregelaars. Direct na doorkomst in het centrum doorrijden naar de wisselzone aan het begin van de Meridiaan, waar vervolgens moet worden afgestapt vóór de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. In de wisselzone aan de Meridiaan mogen de deelnemers NIET door de ouders geholpen worden, OOK niet de deelnemers van de jongste startgroepen niet.

Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone aan de Meridiaan. (Uiterlijk 12:30 uur)

 

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

 

 

Wisselzone Meridiaan:

In de wisselzone mag niet gefietst worden. De deelnemers moeten afstappen voordat ze de wisselzone ingaan. In de wisselzone aan de Meridiaan mogen de deelnemers NIET door de ouders geholpen worden. OOK de deelnemers van de jongste series niet!

 

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Lopen:

Vanaf de wisselzone aan de Meridiaan lopen de deelnemers via het Van Echtenskanaal over een heen en terugparcours, vervolgens voor de rabobank langs en via de Langestraat door het gezellige centrum van Klazienaveen. Het keerpunt is duidelijk aangegeven door een pion. De finish is bij onze hoofdsponsor: De Witte Olifant. Het startnummer moet op de borst worden gedragen.

Deelnemers van startgroep 1, 11 en 12 jaar, lopen 1000 m.
Deelnemers van startgroep 2, 9 en 10 jaar, lopen 750 m.
Deelnemers van startgroep 3, 7 en 8 jaar, lopen 500 m.
Deelnemers van startgroep 4, 5 en 6 jaar lopen 350 m.

 

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Finish:

De Finish is vóór de Witte Olifant, hoofdsponsor van de kindertriathlon.

 

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

 

Route ouders van het zwembad naar het centrum:

Om te voorkomen dat ouders en kinderen elkaar kruizen of hinderen tijdens de triathlon hebben we een speciale route voor ouders. Deze route is de snelste weg van het zwembad naar de wisselzone aan de Meridiaan. Er zijn in deze route twee plekken waar u het parcours oversteekt. Wilt u hierbij opletten dat u de deelnemers voorrang geeft! In de wisselzone aan de Meridiaan mag door ouders niet geholpen worden.

De fietsen uit de wisselzone kunnen na afloop weer opgehaald worden na vertoon van startbewijs (uiterlijk 12:30 uur).

 

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

 

De inschrijving is gesloten.

De inschrijving is gesloten.

Vul onderstaand formulier in wanneer je, om wat voor reden dan ook, niet mee kunt doen aan de wedstrijd, zodat anderen de kans krijgen om mee te doen.

Uitslagen:

Uitslagen 2017:

Kinderen 4 – 6 jaar Per categorie
7 – 8 jaar Per categorie
9 – 10 jaar Per categorie
11 – 12 jaar Per categorie

Uitslagen 2016:

Kinderen 4 – 6 jaar Per categorie
7 – 8 jaar Per categorie
9 – 10 jaar Per categorie
11 – 12 jaar Per categorie

Uitslagen 2016:

Kinderen 4 – 6 jaar Per categorie
7 – 8 jaar Per categorie
9 – 10 jaar Per categorie
11 – 12 jaar Per categorie

Uitslagen 2014:

Kinderen 4 – 6 jaar Per categorie
7 – 8 jaar Per categorie
9 – 10 jaar Per categorie
11 – 12 jaar Per categorie

2013:

Kinderen 5 – 8 jaar Per categorie
9 – 12 jaar Per categorie

2012:

Kinderen Groep 1 – 2 Per categorie
Groep 3 – 4 Per categorie
Groep 5 – 6 Per categorie
Groep 7 – 8 Per categorie