“De Witte Olifant” Kindertriathlon Klazienaveen

Zondag 15 juli 2018

 

 

— Jeugd—

 

 

 

 

 

 

Tijdens de 11e “PLUS FISCHER Triathlon Klazienaveen” wordt, na het succes van vorig jaar, wederom, speciaal voor de jeugd van 12 t/m 15 jaar, een jeugdtriathlon georganiseerd.

De start van de jeugdtriathlon is om 8:45 uur in het Neptunusbad, Boogschutter 23, waar 250 meter wordt gezwommen. Vervolgens zal er 9 km worden gefietst door het landelijke gebied rondom Klazienaveen, waarna er over het officiële parcours wordt gelopen en uiteindelijk zal worden gefinisht bij de hoofdsponsor “de Witte Olifant”. Naast individuele deelname is er ook de mogelijkheid om mee te doen als trio, waarbij ieder teamlid een ander deel van de triathlon voor zijn rekening neemt.

Er is maar 1 categorie, 12 t/m 15 jaar, en er zijn bekers voor de beste jongens, meisjes en trio’s en voor iedere deelnemer een mooi aandenken. Het maximale aantal deelnemers aan deze triathlon bedraagt 40. Houdt de facebook pagina in de gaten voor actuele informatie omtrent de trainingsochtend, afhalen startnummers, laatste mededelingen en vol=vol meldingen.

Sinds dit jaar maakt de jeugdtriathlon deel uit van het jeugd & juniorencircuit Noord Nederland, waarbij de jeugd punten kan halen als ze aan meerdere triathlonwedstrijden in het Noorden mee doen. Voor meer informatie over het circuit: http://www.triathloncircuitnoord.nl/

Deelname aan de jeugdtriathlon is GRATIS.
Inschrijven voor de jeugdtriathlon kan tot vrijdag 14 juli.
Let op! Er is geen na-inschrijving.

Programma:

Zaterdag 15 juli
Van 14:00 uur
tot 17:00 uur
Informatie en mogelijkheid voor het afhalen van de startnummers etc. bij het inschrijfbureau in het Esdalcollege logo-esdal-college
Zondag 16 juli
Vanaf 08:00 uur Informatie en afhalen startnummers en informatie in het neptunusbad. Logo Neptunesbad Klazienaveen
08:45 uur Start Jeugdtriathlon
250 m. zwemmen – 9 km. fietsen – 2,5 km. lopen
logo-de-witte-olifant
09:30 uur t/m
11:00 uur
Overige series kindertriathlon
11:00 uur Prijsuitreiking
12:30 uur Sluiting wisselzone Meridiaan

Parcours:

In onderstaande tabbladen plattegronden van de verschillende onderdelen inclusief voor de ouders de “route terug naar het centrum”. Klik op de verschillende afbeeldingen om een PDF van het onderdeel te downloaden. Via onderstaande link kan een PFD van het totale parcours worden gedownload.

Download hier de PDF

Situatie zwembad:

De start van de jeugdtriathlon is in het Neptunusbad, Boogschutter 23. Hier is ook het inschrijfbureau voor het afhalen van de startbescheiden gevestigd.

De wisselzone is op het grasveld naast het zwembad. Zet je fiets, helm, en kleding in het juiste vak (startserie). Verken alvast de wisselzone: Waar kom ik het zwembad uit, hoe kom ik bij mijn fiets, waar ga ik langs naar het begin van het fietsparcours. Daarna ga je naar het zwembad voor de start van jouw startserie.

Na het zwemmen, terug in de wisselzone, zet je eerst helm op, pak je vervolgens je fiets en loop je daarmee naar de uitgang van de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan. Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone aan de Meridiaan (bewaakt tot 12:30).

 

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Fietsen:

De fietsronde is 9 km lang en finisht in het centrum van Klazienaveen in de wisselzone aan de Meridiaan. Vanuit de wisselzone bij het zwembad fiets je linksaf via de Planeet, Kazerneweg en de Streek richting het tuinbouwgebied en door de prachtige natuur van Zuid Oost Drenthe op een snel en veilig parcours.
Afgezien van een gedeelte in de buurt van de wisselzones is het parcours niet afgesloten voor het andere verkeer. Wel is het goed beveiligd. De te volgen route wordt aangegeven door middel van pijlen langs de weg.

Aan het eind van de fietsronde doorrijden naar de wisselzone aan de Meridiaan, waar vervolgens moet worden afgestapt vóór de wisselzone. Fietsen in de wisselzone is niet toegestaan.

Na de wedstrijd kun je je fiets weer ophalen op vertoon van je startnummer in de wisselzone aan de Meridiaan (Uiterlijk 12:30).

 

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Wisselzone Meridiaan:

In de wisselzone mag niet gefietst worden. De deelnemers moeten afstappen voordat ze de wisselzone ingaan. In de wisselzone aan de Meridiaan mogen de deelnemers NIET door de ouders geholpen worden.

 

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Lopen:

Vanaf de wisselzone aan de Meridiaan loop je via de Van Echtenskanaal NZ over het officiële parcours naar het keerpunt op de Kloostermanswijk. Vanaf het keerpunt terug via de Van Echtenskanaal NZ, voor de RABO bank langs en via de langestraat naar de finish bij onze hoofdsponsor: De Witte Olifant. Het startnummer moet op de borst worden gedragen.

 

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Finish:

De Finish is vóór de Witte Olifant, hoofdsponsor van de kindertriathlon.

 

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

Route ouders van het zwembad naar het centrum:

Om te voorkomen dat ouders en kinderen elkaar kruizen of hinderen tijdens de triathlon hebben we een speciale route voor ouders. Deze route is de snelste weg van het zwembad naar de wisselzone aan de Meridiaan. Er zijn in deze route twee plekken waar u het parcours oversteekt. Wilt u hierbij opletten dat u de deelnemers voorrang geeft! In de wisselzone aan de Meridiaan mag door ouders niet geholpen worden.

De fietsen uit de wisselzone aan de Meridiaan kunnen na afloop weer opgehaald worden na vertoon van startbewijs (uiterlijk 12:30).

 

Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden

De inschrijving is gesloten.

De inschrijving is gesloten.

Vul onderstaand formulier in wanneer je, om wat voor reden dan ook, niet mee kunt doen aan de wedstrijd, zodat anderen de kans krijgen om mee te doen.